Сьогодні відбулось чергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Його провів Міністр охорони здоров’я, заступник голови Державної комісії Віктор Ляшко.

За дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, від Вінниччини у нараді взяв участь його заступник Сергій Здітовецький. Також до засідання долучилися керівники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту та керівники профільних департаментів ОВА.

Учасники обговорили низку важливих питань.

Під час засідання йшлося про готовність центральних та місцевих органів виконавчої влади забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період. Зокрема, розглянули питання щодо забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості та проведення періодичних моніторингів безпечності питної води.

Також обговорили заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в Україні.

Державний санітарний лікар України Ігор Кузін проінформував присутніх про ситуацію щодо інфекційних захворювань за 2023 рік та чотирьох місяців 2024 року.

Він відзначив, що динаміка захворювання на кишкові інфекції в літній період залишається дуже нестійкою. І в поточному році, на жаль, зростає...На це впливає багато факторів, зокрема, недостатній рівень вакцинації», - зазначив Ігор Кузін.

Віктор Ляшко наголосив на необхідності проведення на місцях окремих нарад з керівниками департаментів охорони здоров'я й медичних закладів щодо готовності до реагувань на випадок спалаху інфекційної хвороби.

Крім цього, під час наради йшлося про стан пожежної безпеки у закладах освіти. Створення безпечних і нешкідливих умов освітнього процесу визначено одним із першочергових завдань.

Безпека громадян в кожній громаді – наш незмінний пріоритет.

Працюємо на результат.