140 молодих людей з усіх областей України напрацьовували спільні ініціативи та обговорювали можливі шляхи відновлення й захисту природних ресурсів у своїх громадах під час Всеукраїнського форуму для представників молодіжних рад та екологічно свідомої молоді «Eco Future of Ukrainе».

Захід відвідала Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

«Від повномасштабного вторгнення страждають не лише люди та інфраструктура, а й природа. Рік тому ворог здійснив одну з наймасштабніших екологічних катастроф останніх десятиліть – підрив Каховської ГЕС. Щоденні обстріли та замінування також руйнують наші ґрунти та екосистеми, – зазначила Наталя Заболотна. – Тому ми створили платформу, де представники громадянського суспільства, органів влади, експерти та бізнес можуть привернути увагу до довкіллєвих наслідків війни та спільно напрацювати кроки, які може зробити кожен на своєму місці задля того, аби внести всій вклад у збереження та відновлення  екологічної стійкості України».

Перший заступник Начальника ОВА також наголосила, що наша країна – це тут і зараз, кожен і кожна.

«Я глибоко переконана, що свіжі погляди, молодіжний запал, покрокові дії допоможуть нам досягти позитивних результатів. Дякую за свідомість, дієвість, просвітницьку екологічну роботу у суспільстві». – резюмувала посадовиця.

Форум реалізовується Міністерством молоді та спорту України, Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації у партнерстві з громадською організацією «ЕкоБенд».