В області відбувся круглий стіл, присвячений ветеранському спорту у громадах.

Захід провели з ініціативи народної депутатки України Ірини Борзової.

До круглого столу долучилася Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

До участі у обговоренні розвитку ветеранського спорту також були запрошені учасники «Ігор Нескорених», представники органів місцевого самоврядування, спортивних комунальних установ, національних спортивних федерацій, Національного комітету спорту інвалідів, громадських організацій ветеранів війни.

Під час заходу між Вінницькою ОВА та Іллінецькою, Ямпільською, Гніванською, Вінницькою, Могилів-Подільською, Козятинською та Липовецькою громадами було підписано меморандуми про співпрацю у галузі ветеранського спорту.

 «Амбасадорами спорту ветеранів війни у регіонах та громадах повинні бути ветерани», – наголосила Ірина Борзова.

Як повідомила Наталя Заболотна, під час круглого столу прозвучало багато пропозицій та ініціатив від самих ветеранів, які вже реалізовуються активно локально, але можуть бути поширені на усі громади.

«Утворюємо в області координаційну раду з розвитку спорту ветеранів війни.Прагнемо до того, щоб зробити усі види спорту інклюзивними і щоб у кожному були представлені ветерани. Безумовно, спорт – це один із методів реабілітації, соціальної адаптації, психологічного розвантаження та якісного дозвілля. Проте учасники 5 Національних змагань «Ігри Нескорених»,  наші 11 спортсменів довели, що для них це іще можливість показати свою завзятість та жагу до перемоги, реалізуватися в спорті». – зауважила посадовиця.

Нагадаємо, що усю інформацію про спортивні послуги для ветеранів можна знайти на ресурсі е-Карта, яка зараз у процесі наповнення громадами.