Сьогодні заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець провів робочу зустріч з керівником відділу Цивільного захисту Департаменту управління НС Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Олексієм Бородаєм та представниками обласної організації ТЧХУ щодо можливостей розширення співпраці за напрямком цивільного захисту населення. 

До обговорення також долучилися представники профільних департаментів ОВА.

Андрій Кавунець подякував представникам організації за вже надану допомогу з початку повномасштабного вторгнення.

«Особлива вдячність за оперативне реагування на потреби під час ворожих влучань. Групи представників Червоного Хреста – одні з перших, хто прибуває на місце події. Це для нас дуже важливо, тому що надання якнайшвидшої допомоги цивільному населенню є пріоритетним завданням». - зауважив Андрій Кавунець.

Під час зустрічі учасники обговорили низку важливих питань. Йшлося про розширення функціоналу діяльності ТЧХУ в області. Передусім – збільшення залучення до заходів з ліквідації надзвичайних ситуацій. 

«Товариство Червоного Христа України вже має потужності для ширшого  реагування на надзвичайні ситуації. У організації є домовленості з нашими основними партнерами, які готові профінансувати необхідні заходи», - запевнив керівник відділу Цивільного захисту Департаменту управління НС Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Олексій Бородай. 

Зокрема, в ході зустрічі розглянули потребу щодо надання допомоги по облаштуванню укриттів та забезпечення енергонезалежності закладів соціальної сфери.

Також обговорили можливості щодо отримання фінансової підтримки від донорів для створення обласної системи оповіщення. 

«Обласна військова адміністрація готова надати всю необхідну інформацію для ефективної співпраці. Будемо далі продовжувати комунікацію та опрацьовувати необхідні механізми». – резюмував Андрій Кавунець.