Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна повідомила, що на Вінниччині проходить шоста спільна нарада Міністерства охорони здоров’я, Центру громадського здоров’я та Центру контролю та профілактики хвороб за участі Головного державного санітарного лікаря Ігора Кузіна.

Зокрема, на спільній нараді Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна розповіла про  кроки до покращення здоров‘я населення.

«В області ми провели комплексні навчання всіх служб цивільного захисту, включно зі сформованими на базі центру контролю та профілактики хвороб. Коли в області стаються надзвичайні ситуації, то, за потреби, залучаються групи оперативного реагування обласного Центру контролю та профілактики хвороб», - зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Посадовиця також розповіла про те, що наприкінці минулого року в області спостерігався спалах гепатиту А. Завдяки злагодженій роботі, імунізації, захисту територій від розповсюдження інфекційних хвороб його вдалося подолати.

Під час заходу досвідом роботи Центру контролю та профілактики хвороб поділився директор Ігор Матковський.

Крім того, на базі Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова створюється інститут громадського здоров’я. Вінницька область стала фокусною у Проєкті USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров`я».

«Ми переконані, що формування культури здоров’я - це найефективніший спосіб запобігти поширенню інфекційних і неінфекційних захворювань. Здоров'я людей – це наш найцінніший ресурс».- наголосила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

До того ж, серйозним викликом для країни, зокрема для системи громадського здоров’я та практичної медицини, стала повномасштабна агресія рф, руйнування, велика кількість внутрішньо переміщених осіб тощо.

Перший заступник Начальника ОВА зазначила, що сьогодні головною метою є зробити культуру здоров’я пріоритетом для всіх жителів області, незалежно від місця їхнього проживання.

«Дякую, Міністерство охорони здоров'я України, за ефективний майданчик для обміну досвідом та вирішення важливих питань у сфері громадського здоров‘я», – підсумувала Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.