Про готовність медичних закладів області прийняти пацієнтів з найбільшої дитячої лікарні України «Охматдит» повідомила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Сьогодні, 8 липня, росіяни здійснили черговий терористичний акт – ракетами атаковано дитячу лікарню «Охматдит».

Внаслідок чого пошкоджено 5 корпусів медичного закладу. Одна з будівель зруйнована вщент. Є поранені та загиблі, проте інформація про їхню кількість оновлюється – на місці теракту працюють всі екстрені служби, тривають рятувальні роботи.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про те, що від вибуху в операційних повилітали вікна.

«Ми поетапно вивозимо дітей в інші лікарні, оскільки в «Охматдиті» немає ані світла, ані кисню, ані водопостачання. Наше завдання – мінімізувати потенційні негативні наслідки для пацієнтів, які перебували тут на лікуванні», – зазначив Міністр охорони здоров‘я України.

Віктор Ляшко також подякував усім, хто згуртувався для допомоги постраждалим: «Усі лікарні міста Києва, інших регіонів готові прийти нам на допомогу, адже ми евакуюємо цілі відділення, щоби перевозити також і лікарів, які можуть лікувати складні патології пацієнтів «Охматдиту». Окремо працюємо над тим, щоби перезапустити корпуси, де є лабораторія, адже в «Охматдиті» здійснюють унікальні лабораторні послуги, які, на жаль, небагато хто може провести на території країни».

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна повідомила, що Департамент охорони здоровʼя та реабілітації ОВА знаходиться в постійній комунікації з МОЗ України щодо допомоги постраждалим внаслідок сьогоднішньої атаки.

«Насамперед - це діти. Станом на зараз, згідно з інформацією Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, діти, їх рідні та медичний персонал евакуйовані до медичних закладів Києва та Київської області. Адже транспортування в інші регіони збільшує час до надання висококваліфікованої допомоги, яку маленькі пацієнти потребують тут і зараз! Якщо МОЗ України визначить необхідність – наші заклади готові прийняти маленьких пацієнтів та перетранспортувати їх та їхніх батьків до нашого регіону», - зазначила Наталя Заболотна.

Всю актуальну інформацію щодо нагальних потреб лікарні можна уточнити у координаторки на місці – Олени Примак, головної медичної сестри НДСЛ «Охматдит», за номером: +380 (67) 277 78 06.

Для з’ясування потреб закладу щодо відновлення звертайтеся до Наталії Мирути, заступниці генерального директора з економічних питань НДСЛ «Охматдит», за номером: +380 (93) 580 56 72.