Сьогодні ще 35 дітей відправились на відпочинок за кордон, до Республіки Хорватія. Їхні батьки поклали життя, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації.

Про це повідомила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

До складу групи увійшли діти від 8 до 14 років з Турбівської, Муровано-Курилівецької, Оратівської, Могилів-Подільської, Стрижавської, Літинської, Тиврівської, Барської, Гайсинської, Шпиківської, Козятинської та Жмеринської територіальних громад. Усі вони побувають за кордоном вперше.

Поїздка стала можливою завдяки домовленостям Вінницької обласної військової адміністрації із представниками Осієцько-Баранської жупанії під час їх візиту до Вінницької області восени минулого року.

Зауважимо, що усі витрати, пов’язані із відпочинком дітей полеглих воїнів, взяла на себе хорватська сторона. Вінницька обласна військова адміністрація забезпечила трансфер групи маленьких відпочивальників до Осієцько-Баранської жупанії.

Також Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна подякувала матерям за мужність і терпіння, адже їх чоловіки віддали найдорожче - своє життя. «Ця поїздка організована для того, щоб ваші діти насправді мали можливість відпочити  і перезавантажитись. Працюємо над тим, щоб охопити такими поїздками максимальну кількість дітей, які проживають на території Вінниччини», - наголосила Перший заступник Начальника ОВА.

Діти Захисників та Захисниць перебуватимуть у Хорватії до 22 липня. На них чекатимуть розваги та екскурсії. Більшість часу діти проведуть у закладах відпочинку на узбережжі Адріатичного моря. Під час відпочинку їх супроводжуватимуть професійні психологи, перекладач та представник управління у справах ветеранів війни Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА.

Крім того, Перший заступник Начальника ОВА висловила вдячність хорватській стороні за надану можливість відпочинку й ментального відновлення українських дітей. Зважаючи на терористичний акт у дитячій лікарні «Охматдит» та ракетні обстріли населення мирних українських міст, які останнім часом активізували російські терористи, це неймовірно важлива підтримка для усієї Вінниччини.

«Гарної подорожі дітям! Чекаємо їх з відпочинку задоволеними, щасливими, сповненими незабутніх вражень та яскравих емоцій!». – резюмувала Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.