Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна та заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець провели координаційну нараду з представниками міжнародних гуманітарних організацій.

«Це організації, які з перших днів повномасштабного вторгнення допомагали нашому регіону. Вони продовжують надавати допомогу внутрішньо-переміщеним особам, які проживають на Вінниччині: ремонти МТП, житлові рішення, підтримку працевлаштування. Оперативно реагують на надзвичайні ситуації, які, на жаль, періодично стаються в нашій області», - зазначила Наталя Заболотна.

За словами посадовиці, 10 випадків пошкодження об’єктів житлової та критичної інфраструктури відбулося через ворожі обстріли лише за минулий місяць.

У зустрічі взяли участь такі організації:

▪️IOM Ukraine

▪️Право на захист

▪️Mehad UA

▪️People in Need Ukraine

▪️Acted Ukraine

▪️Medair

▪️Triangle Génération Humanitaire Ukraine

▪️Гуманітарна місія "Проліска"

▪️Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine

▪️Фонд громади Барі

▪️Plan International

▪️UNDP Ukraine / ПРООН в Україні

▪️Благодійний фонд «Рокада»

▪️Міжнародний благодійний фонд "Руки друзів"

Також долучилися представники структурних підрозділів ОВА, які заздалегідь сформували потреби, що стосуються безпеки, альтернативних джерел енергії у закладах соціально-гуманітарної сфери.

На завершення зустрічі підписали Меморандуми про співробітництво з:

▪️Асоціацією «Тріангль Женерасьйон Юманітер»;

▪️Філією Міжнародної неурядової організації Acted.

«Дякуємо усім міжнародним гуманітарним організаціям, які завжди поруч, стоять на захисті прав людей, які постраждали від війни. Сподіваюся, що наша співпраця буде такою ж плідною та послідовною і після нашої перемоги, у період відбудови». - підкреслила Наталя Заболотна.