Сьогодні, 14 липня, до Вінниччини з офіційним візитом завітала делегація Ліберецького краю Чеської Республіки. 

Гетьман Ліберецького краю Martin Půta прибув у такий значимий для нас день, аби вшанувати памʼять усіх загиблих від російського ракетного удару.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна. подякувала за приїзд, за довготривалу співпрацю, допомогу буквально з перших днів повномасштабного вторгнення.

«Коли йдеться про людські долі, рішення наших партнерів завжди оперативні та однозначні». - акцентувала Наталя Заболотна.

Ліберецький край надав найбільшу фінансову підтримку серед регіонів-партнерів, як на початку вторгнення, так і в кінці минулого року, перерахувавши 200 тисяч євро на ремонт обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку.

Зокрема, цей заклад є ще й домівкою для багатьох людей, які були вимушені евакуюватися з тих міст і сіл, які тепер є зоною бойових дій.

Мартін Пута запевнив, що Ліберецький край буде допомагати нам до тих пір, доки ми не здобудемо нашу перемогу.

«Ми у багатьох речах беремо приклад із вас, навчаємося як працювати у екстремальних умовах, під час повітряних тривог. Ваша праця заслуговує на повагу!» - наголосив Гетьман Ліберецького краю.

Крім того, посадовиця поінформувала наших партнерів про ключові напрямки роботи регіону: медицину, реабілітацію, ветеранську політику.

«Продовжуватимемо обовʼязково організовувати поїздки за кордон для дітей наших загиблих Захисників та Захисниць. Зокрема, зараз в області більше двох тисяч дітей, які втратили одного з батьків на війні»,- зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Також Наталя Заболотна висловила сподівання щодо повернення до проєктів, які розпочиналися ще до повномасштабного вторгнення.

«У свою чергу ми також запевняємо у постійній підтримці. Ліберецький край завжди матиме надійного друга і союзника в обличчі Вінницької обласної військової адміністрації та Вінниччини!» - підсумувала посадовиця.