На Вінниччині з робочим візитом перебувала делегація представників Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України на чолі з головою Місії Рольфом Холмбо.

У Вінницькій ОВА відбулась зустріч із представниками Консультативної місії ЄС в Україні. У ній взяли участь заступники Начальника ОВА, керівники правоохоронних органів і структур, що входять до сектору цивільної безпеки.

Заступник Начальника Вінницької ОВА Андрій Кавунець подякував Європейському Союзу за тверду й послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, за зусилля, спрямовані на підтримку реформування сектору цивільної безпеки.

«Допомога надається як на національному, так і на регіональному рівні. Ми розуміємо, що реформа сектору цивільної безпеки є важливою для нашої країни, особливо в умовах війни. І, звісно, є обов’язковою передумовою для повноцінного вступу України до ЄС», - наголосив Андрій Кавунець.

Серед ключових пріоритетів в області – це всебічна підтримка територіальних підрозділів правоохоронних органів. В умовах воєнного стану велику увагу в регіоні приділяють також громадській безпеці.

Під час зустрічі сторони обговорили мандат КМЄС та узгодили можливості подальшої співпраці.

Консультативна місія ЄС з червня 2004 року за рішенням Ради Міністрів Євросоюзу посилює роботу в Україні. Окрім постійних представництв у Києві, Одесі та Львові, працює мобільний підрозділ, зона діяльності якого - Вінницька, Дніпропетровська та Полтавська області.

«Маємо два основних напрямки діяльності. Це підтримка України в реалізації реформ цивільної безпеки задля якнайшвидшого вступу України до ЄС. А також надаємо допомогу правоохоронним органам. Зокрема, проведення навчання для представників Нацгвардії та Нацполіції, які вже залучені на деокупованих і прилеглих територіях. Працюємо також з університетами системи МВС. Для нас важливо визначити потреби усіх структур з цивільної безпеки на Вінниччині, аби надати посильну допомогу», - повідомив голова Місії Рольф Холмбо.

Під час розмови йшлося про підтримку релокованих на Вінниччину вищих навчальних закладів системи МВС, а також проведення тренінгів для особового складу Нацполіції, і надання практичної допомоги сектору цивільної безпеки.

Підсумовуючи Андрій Кавунець запевнив європейських партнерів, що Вінниччина готова до всебічної співпраці.