В рамках триденного Конгресу, 130 студентських лідерів з 70 університетів та членів 20 громадських організацій України, представники бізнесу та органів державної влади обмінювалися досвідом, обговорювали участь молоді в процесах прийняття рішень та напрацьовували проєкти для участі молоді в державних процесах.

У залі Вінницької обласної військової адміністрації учасники Конгресу обирали Голову Апарату Конгресу, відбулося прийняття повноправних членів до Спілки та розгляд правок до Статуту.

З вітальним словом до учасників Конгресу звернувся  заступник начальника обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTО) Андрій Кавунець: «Нам надзвичайно приємно приймати на Вінниччині учасників та учасниць Конгресу Української студентської ліги, який покликаний консолідувати та згуртувати українську студентську молодь, адже саме тут ви маєте можливість формувати порядок денний розвитку молодіжної політики в Україні».

Також в рамках панельних дискусій учасники та учасниці мали можливість поспілкуватися з заступником міністра молоді та спорту України Андрієм Чесноковим, заступником міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким,  заступником міністра соціальної політики України Костянтином Кошеленко,  головою правління Асоціації молодіжних працівників України, радницею з питань політики та залучення програми USAID «Мріємо та діємо» Мариною Попатенко, радником начальника Дніпропетровської облвійськадміністрації Максимом Свисенко.

Українська Студентська Ліга -  спілка, що об'єднує понад 70 провідних ЗВО країни та репрезентує більше 60% усього студентства України. Вона створена студентами і для студентів з метою розвитку та всебічної підтримки студентської спільноти, а також впровадження ініціатив та проєктів, які впливають на життя молоді в Україні.