Ветеранська політика є одним з пріоритетних напрямів роботи обласної військової адміністрації. Саме тому, в області продовжують створювати атмосферу гарного настрою для Захисників та їх родин.

Цього разу для ветеранів організували цікаву екскурсію визначними місцями Вінниччини.

Захопливу подорож військові розпочали відвідавши палац княгині Марії Щербатової у Немирові. Учасники заходу мали змогу послухати історію знаменитого роду Щербатових та насолодитись мальовничими краєвидами навколо маєтку.

Не менш цікавою для Захисників стала екскурсія до музею Миколи Леонтовича, що у селі Марківка. Директорка музею Ольга Прокопенко розповіла присутнім багато цікавого про творчість та життєвий шлях відомого на весь світ українського композитора.

Після того, наших Героїв гостинно зустріли працівники сироварні ТОВ «Ронко» у селі Карабелівка. Присутні ознайомилися з традиціями сироваріння та спробували різні види сирів.

Проте, найяскравіші враження учасники заходу отримали відвідавши туристичний кінний клуб. Усі бажаючі мали можливість насолодитися прогулянкою верхи, а також скуштувати смачні страви, приготовані на багатті.

Окрім того, присутнім дарували гарний настрій учасниці народного аматорського фольклорного колективу «Добродеї» Центру культури та дозвілля Тепличчини. Захисники із задоволенням слухали українські народні пісні, а також приймали участь у різноманітних майстер-класах.

Наприкінці заходу учасники подякували організаторам за гарно проведений час та можливість відволіктися від повсякденного життя. Ділячись враженнями, Захисники розповіли, що такі заходи є вкрай важливими, адже допомагають розслабитися та позбутися психологічної напруги.

Даний тур організовано Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА спільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики ОВА в рамках реалізації Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2021-2027 роки, відповідно до Наказу Начальника обласної військової адміністрації «Про основні засади реалізації на Вінниччині ветеранської політики у 2024 році».

Дякуємо партнерам за постійну підтримку наших мужніх Захисників. Разом до перемоги!