Новий навчальний рік розпочнеться за лічені дні. Як зазначила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, освітяни Вінниччини на традиційній серпневій конференції готуються до зустрічі зі своїми учнями в офлайн режимі, до нових викликів та завдань.

Посадовиця акцентувала, що завдяки спільним зусиллям, 97% закладів освіти області працюватимуть очно чи в змішаному форматі.

«Говорячи про освітній процес, ми маємо розуміти, а які сьогодні наші діти? Вони так само переживають усі трагічні події. Ми маємо памʼятати, що в деяких дітей є загиблі батьки, брати. Є ті, в кого тато чи мама на передовій, зниклі безвісти, в полоні. Інколи не так важливо знання, як розуміння та прийняття ситуації. Часом важлива не оцінка, а підтримка тих, хто поруч. У нас є втрати у вчительському та викладацькому колективах. Я закликаю усіх керівників закладів налагоджувати та підтримувати системну роботу психолога у закладі освіти», - зауважила Перша заступниця Начальника ОВА.

Вона також підкреслила, що потрібно організувати освітній процес, врахувавши усі безпекові аспекти, і водночас відчути той «смак» освіти, який ми всі добре знаємо.

«Це дуже непросто, але знаючи колективи, які працюють на Вінниччині, я вірю, що це під силу. Напередодні нового навчального року бажаю усім міцного здоровʼя, беззаперечної віри в Збройні Сили України та незгасної жаги до розвитку!» - резюмувала Наталя Заболотна.