Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна провела апаратну нараду зі структурними підрозділами ОВА та службами соціально-гуманітарної сфери.

Учасники заходу обговорили поточний стан справ у кожній сфері. 
Як зазначила Наталя Заболотна, наскрізним питанням є початок нового навчального року. 

«Вже у понеділок заклади освіти відчинять свої двері для учнів та студентів. 97% з них працюватимуть очно чи в змішаному форматі. Цього року на будівництво та ремонт укриттів з державного бюджету та бюджету територіальних громад загалом спрямовано понад 185 млн грн. Маємо продовжити роботу щодо забезпечення психологічної підтримки учасників освітнього процесу, особливо дітей з зони бойових дій, у яких батьки воюють або,  на жаль, загинули. Продовжуємо влаштовувати дітей до сімейних форм виховання. Процес адаптації до нових умов життя також потребує часу та морального ресурсу. Протягом перших днів вересня плануємо провести години спілкування з учнями на тему підтримки їх ментального здоровʼя у рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» - зауважила посадовиця.

Іще одне завдання на цей рік - організація доступної освіти. Це і про фізичну доступність і цифрову. 

Перша заступниця Начальника ОВА акцентувала, що без вирішення питань підключення до швидкісного інтернету, облаштування Wi-Fi-зон, модернізації техніки, неможливо говорити про подальше впровадження освітніх інформаційних систем та ефективного використання нового навчального обладнання встановленого в закладі освіти.

Окремо, Наталя Заболотна відзначила, що у сфері професійної освіти необхідно працювати над прискоренням її модернізації, підвищення спроможності закладів до фінансової, академічної, кадрової та організаційної автономії, створення умов для інтеграції професійної (професійно-технічної) освіти з ринком праці. Вона також зазначила: «Маємо цьогоріч успішні грантові проєкти, будемо реалізувати»

«Незмінне завдання незалежної держави – це формування патріота. Наші діти мають знати за що ми воюємо, за що, на жаль, гинуть їхні близькі люди. Уже завтра на Вінниччині відбудеться масштабний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Дякую усім за роботу! Наближаємо перемогу разом!» - резюмувала посадовиця.

За підсумками наради, керівники структурних підрозділів отримали відповідні доручення за напрямами роботи.