З нового навчального року розпочали свою роботу перші ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС.

Навчатися у них зможуть діти загиблих, поранених або зниклих безвісти працівників та військовослужбовців органів системи МВС й Сил безпеки та оборони України, а також діти учасників бойових дій. Обов’язковою умовою для вступу до ліцеїв є закінчення 9-го класу школи або іншої освітньої установи.

Ліцеї МВС орієнтовані на виховання патріотичної, вмотивованої та дисциплінованої молоді, яка у майбутньому зможе поповнити лави правоохоронців, рятувальників та військовослужбовців. Ліцеїсти будуть не лише навчатися, але і безоплатно проживати на території ліцею, забезпечуватимуться форменним одягом та багаторазовим збалансованим харчуванням.

В онлайн-форматі, Міністр внутрішніх справ України Ігор  Клименко привітав присутніх, підкресливши, що сьогодні наша головна мета – пам’ятати про всіх, хто боровся за Україну.

“Наша мета - не забути ніколи, ні зараз, ні після закінчення війни жодного Героя. В першу чергу тих, хто віддав найцінніше - своє життя за нашу державу, за кожного з нас. Вшануймо хвилиною мовчання пам'ять кожного та кожну хто героїчно загинув під час цієї війни!”,- зазначив Ігор Клименко.

Голова ДСНС України Андрій Даник привітав ліцеїстів та зауважив, що завдяки спільним зусиллям, будівництво ліцею вдалося здійснити за короткий термін.

“Ми маємо надію, що вам сподобається. Хочу запевнити, що керівництво Державної служби надзвичайних ситуацій, керівництво Міністерства внутрішніх справ зробить все, щоб ви отримали найкращий рівень освіти і стали дійсно елітою нашої країни!”,- зазначив Андрій Даник.

В свою чергу, Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, подякувала керівництву МВС України, керівництву ДСНС  України за те, що Вінниця була обрана однією з тих п'яти міст, в яких створено такий новий заклад.

“75 ліцеїстів та ліцеїсток сьогодні отримали свої шеврони під час почесної церемонії посвяти. Я хочу запевнити , що керівництво ліцею, керівництво головного управління ДСНС у Вінницькій області, Вінницька обласна військова адміністрація буде робити від себе усе належне для того, щоб їх навчання тут було комфортним”, - підкреслила Наталя Заболотна.

За словами Наталі Заболотної, для покращення матеріально-технічного забезпечення виділено субвенцію з обласного бюджету у сумі 1 305 000 грн.