Привітати студентів та викладачів університету завітали народна депутатка України Ірина Борзова та Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Ірина Борзова привітала студентів, батьків, викладачів. Звертаючись до студентів, вона зазначила: «Сьогодні, напевно, починається найцікавіша подорож вашого життя. Ви не просто переступаєте поріг педагогічного університету, ви відкриваєте двері у світ знань. Ніколи не бійтесь експериментувати. Будьте сміливими у своїх мріях. Завжди досягайте поставлених цілей, адже ви обрали шлях змін», - зауважила народна депутатка України.

У свою чергу Наталя Заболотна відзначила, що Вінницький державний педагогічний університет – один з найкращих навчальних закладів України. Тут готують до лікування, навчання, виховання, гартування, формування, наставництва. Як знайти шлях до серця кожної дитини. Як розкрити її здібності та таланти.

«Студентські роки – неповторна та відповідальна пора, коли навіть маленька перемога може стати запорукою життєвого успіху. Отож не витрачайте марно дорогоцінного часу: займайтеся улюбленою справою, беріть участь у цікавих проєктах, сумлінно навчайтеся, збагачуйте світ своїми яскравими ідеями. Вірте в себе, вірте в свою країну. Нехай новий навчальний рік надихне викладачів успіхами вихованців, дасть наснагу студентам, батьків сповнить гордістю за своїх дітей. Вдалого усім старту! Навчайтеся та навчайте заради України!» - зауважила Перша заступниця Начальника ОВА.

Ректорка університету Наталія Лазаренко подякувала студентам та їх батькам за вибір навчатись в Україні.

«Ваш крок виважений, уже дорослий. Тому дійте по-дорослому, як того вимагає час. Будьте уважними один до одного, підтримуйте, адже в єдності наша сила - сила українців, сила України. Дякую, що ви з нами. За те, що ви любите свою державу і навчатиметеся саме тут», - наголосила ректорка.

Зокрема, Наталія Лазаренко символічно вручила представникам кожного факультету студентський квиток і побажала успішного та цікавого навчального року.