Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь в онлайн-нараді з питань працевлаштування та професійного навчання ВПО, що відбулась під головуванням Віцепремʼєрки України Ірина Верещук.

Під час наради учасники проаналізували наявні навчальні програми.

«Важливо, аби навички та знання, які людина після них отримає відповідали потребам ринку праці. Працевлаштування – один із головних факторів інтеграції ВПО в місцеву громаду». – підкреслила Наталя Заболотна.

Також обговорили результати моніторингу працевлаштування ВПО після навчання.

«На стадії погодження перебуває проєкт розпорядження КМУ про схвалення Стратегії державної політики щодо зайнятості внутрішньо переміщених осіб на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації. Обговорили майбутні перспективи та тенденції у сфері зайнятості населення». – зауважила посадовиця.

Перша заступниця Начальника ОВА також зазначила, що наразі послугами Вінницького обласного центру зайнятості користуються 1100 внутрішньо переміщених людей, 933 з яких – безробітні. 

«Загалом  з початку 2024 року працевлаштовано 608 ВПО. Користуються і опцією отримання ваучера на навчання – 92 людини, а також профнавчання – 91». – резюмувала Наталя Заболотна.