Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна провела нараду щодо обласного плану заходів на 2024-2026 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

За 10 років війни в країні  кожен із нас переконався на власному досвіді, що без ментальної складової здоровʼя неможливо функціонувати у кожній сфері свого життя на повну.

«Зараз наше завдання – настільки сформувати культуру про ментальне здоровʼя, аби зберегти та примножити людський капітал на довгі роки після нашої перемоги», - зауважила Наталя Заболотна.

Як зазначила посадовиця, впровадження Обласного плану сприяє:

  • створенню цілісної системи ПЗПСП (психічного здоровʼя та психосоціальної підтримки) у регіоні;
  • обʼєднанню вже наявних ресурсів та експертизи;
  • уникненню/зменшенню впливу наявних негативних факторів;
  • формуванню більш якісних та стійких послуг у громадах;
  • задоволенню зростаючих потреб населення у ПЗПСП.

Наталя Заболотна також підкреслила, що заходи, включені до плану, будуть спрямовані на підвищення рівня обізнаності населення Вінниччини щодо психічного здоров’я та подолання стигматизації, зменшення дискримінації і порушень прав людей з проблемами ментального здоров’я.

«Дякуємо  Координаційному центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України за розробку примірного Плану, заданий орієнтир», - резюмувала Перша заступниця Начальника ОВА.