«573 дитини громади навчатимуться у новому освітньому безбарʼєрному просторі. Включно і внутрішньо переміщені діти, у яких забрали можливість спокійно жити та здобувати знання», - зазначила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Також до урочистого відкриття долучилися старша кредитна офіцерка Європейського інвестиційного банку Вайолейн Сільвестро Фон Камеке та Представники ПРООН в Україні.

Оновлення навчального закладу стало можливим завдяки фінансовій підтримці Європейського інвестиційного банку та уряду України у межах реалізації «Програми з відновлення України».

Завдяки цьому покращено умови для навчання, підвищено енергоефективність будівлі та створено комфортніший простір для учнів і педагогів. До того ж, раціональне використання енергоресурсів є надзвичайно важливим сьогодні, адже вони зараз обмежені через обстріли критичної інфраструктури ворогом.

Зокрема, Наталя Заболотна подякувала Стрижавській громаді та голові Михайлу Демченку за розуміння потреб людей, розумне використання можливостей для покращення громади, ефективне залучення ресурсів, наполегливість та креативність.

Перша заступниця Начальника ОВА висловила вдячність міжнародним партнерам та Президенту Володимиру Зеленському за дієву Програму з відновлення України: «У Вінницькій області ми також маємо підтримку Європейського Союзу через Програму розвитку ООН. Дякую Президенту Володимиру Зеленському за дієву Програму з відновлення України, безпосередню підтримку представникам Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерству фінансів України».

Успішного початку навчального року всім учням і вчителям ліцею, нових досягнень та звершень.

Адже коли діти здобувають знання – Україна наближається до перемоги!