Нескорену молодь Вінниччини дощ не злякає! 

Сьогодні у Центральному міському парку імені Миколи Леонтовича команди восьми закладів вищої освіти області змагалися за першість у Квесті національної ідентичності «Нескорена молодь».

Цікаві конкурси, новий досвід та яскраві враження! Все це організували для нашої молоді Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА спільно з Громадською радою при облдержадміністрації в рамках Тижня громадянського суспільства.

Під час заходу з вітальним словом до команд-учасниць звернулася народна депутатка України, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Ірина Борзова.

Вона підкреслила, що національна ідентичність – це про велику відповідальність та вибір.

«Для мене важливо, щоб молоді люди могли самостійно обирати як проявляти національну ідентичність. Хтось може проявляти її через музику, хтось – через мову, хтось – через традиції, хтось - через активність громадянської позиції. Проте найважливіше сьогодні – бути в єдності. Наша країна – дуже багатогранна. І дуже круто, що ми з вами всі різні, бо в цьому і є наша сила. Слава Україні!» - зазначила Ірина Борзова.

Модератором заходу виступила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Світлана Юзвак.

Звертаючись до присутніх Світлана Юзвак відзначила, що захід не випадково має таку назву, адже в наш час дуже важливо сконцентруватися на тому, що нас об’єднує – на нашій ідентичності.

«Нас згуртовує прагнення свободи і незалежності, минуле, спільна історія, культурна спадщина, а також майбутнє, що залежить від кожного з нас. Майбутнє, яке творите, в тому числі й ви – наша нескорена молодь! Ми пишаємося нашими юнаками та дівчатами, які всьому світу показують свою позицію. Ми гордимося молоддю, яка сьогодні захищає цілісність на незалежність нашої держави! Ми вшановуємо кожного і кожну, хто віддав життя боронячи нашу країну!». – зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА.

Під час квесту свою позицію, міць, розум на десяти локаціях квесту демонстрували такі команди:

  • «Вовча когорта» Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського;
  • «Вільні духом» Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету;
  • «Вільні котики» Вінницького національного технічного університету;
  • «Анатомія сили» Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова;
  • «Національні титани» Донецького національного університету ім. В. Стуса;
  • «Пінгвіни» Вінницького кооперативного інституту;
  • «Біля вежі» комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти»
  • «ВФЕУ» приватного вищого навчального закладу «Вінницький фінансово-економічний університет».

Учасники показати свої навички збирання і розбирання зброї на швидкість, виявлення вибухонебезпечних предметів.

Мали змогу відпрацювати алгоритм дій при наданні першої медичної допомоги. Продемонстрували вміння транспортувати постраждалого, зупиняти кровотечу й накладати шини при закритому переломі.

Також юнаки та дівчата показували свою здатність адаптуватися до екстремальних ситуацій на природі, змагалися у екологічній вікторині.

Аби продемонструвати свою фізичну підготовку та витривалість, виконували фізичні нормативи.

З азартом в очах стріляли з лука та одягали спорядження на швидкість. 

Крім цього, проявили кмітливість та хорошу інтуїцію під час вгадування музичної композиції. І вкотре довели, що українська молодь має високий рівень медійної грамотності та вміє відрізняти фейк від правди.

По завершенню Квесту всі учасники та охочі мали можливість посмакувати не тільки смачною, а й корисною кашею із польової кухні.

За результатами підрахунку набраних балів на кожній з локацій перше місце виборола команда «Вільні котики» Вінницького національного технічного університету, друге місце – «Анатомія сили» Вінницького національного медичного університету  ім. М. І. Пирогова, а третє – «Пінгвіни» Вінницького кооперативного інституту.

Всі вісім команд-учасниць отримали Подяки Першого заступника Начальника обласної військової адміністрації, подарунки та сувенірну продукцію.

Також командам, які показали найкращий результат у завданнях, вручили подарунки від організаторів локацій.

Окремо за співпрацю в організації та проведенні квесту національної ідентичності «Нескорена молодь» Подяками Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації відзначили представників локацій та членів Громадської ради при облдержадміністрації.