Про це повідомила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна.

«Зустрілася з учасниками другого родинного табору для ветеранів з інвалідністю на базі обласного реабілітаційного центру «Обрій»,- зазначила посадовиця.

Зміна у таборі тривала 10 днів. Протягом цього періоду 5 родин опановували навички самостійного проживання, представництва своїх інтересів і самоадвокації, а також орієнтації та переміщення на смузі перешкод, тренажерах-імітаторах сходів і пандусів.

Тренери організовували навчальні воркшопи з використання крісла колісного, а також практичні заняття на смузі перешкод і тренажері-імітаторі. Проводилися майстер-класи з методів взаємодії, переміщення та надання допомоги людям із різними порушеннями.

Окрім цього, проходили практичні заняття з працетерапії, які включали миловаріння, виготовлення свічок, гончарство та роботу з деревом у тепличному й городньому господарства.

Також для учасників зміни проводили психологічні тренінги, спрямовані на прийняття свого теперішнього стану та стабілізацію психо-емоційного самопочуття .

До того ж, по завершенню табору усім надали консультаційну підтримку та рекомендації у 8 сферах життєдіяльності.

Під час зустрічі Наталя Заболотна, поспілкувалася з ветеранами щодо питань, які їх турбують. Зокрема, це медичні послуги та реабілітація, пенсійні виплати, соціальний супровід у громадах, забезпечення допоміжними засобами реабілітації для людей з інвалідністю по зору.

«Зібрали на місці усю інформацію про кейси, опрацьовуємо. Із багатьма питаннями стикаюся не вперше, тому ініціюватиму офлайн-зустріч із керівниками соціальних служб та центрів надання соціальних послуг громад області», - акцентувала Перша заступниця Начальника ОВА.

За словами учасників, формат родинного табору їм подобається, адже вони можуть спілкуватися, ділитися досвідом, навчатися і проводити разом час в неформальній атмосфері.

«Дякую за ідею та реалізацію асоціації «Відкриті серця» спільно з соціальними партнерами Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної військової адміністрації, КЗ «Обласний центр комплексної реабілітації «Обрій» та фінансову підтримку БО «Вплив». - резюмувала посадовиця.