Сьогодні, 31 жовтня, під головуванням заступника голови-директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігоря Івасюка відбулось засідання колегії Департаменту освіти і науки ОДА.

«Фактично за останній рік Урядом України зроблено потужні кроки в напрямку реформування нашої держави. Зокрема, має місце судова реформа, пенсійна, медична і, відповідно, освітня. Це свідчить про те, що в подальшому нам необхідно багато, що зробити та змінити в галузі освіти, аби заявлена реформа дійсно запрацювала і дала відчутні позитивні результати. Окрім того, Міністерство освіти і науки України готує декілька підзаконних актів та постанов Кабінету Міністрів України, що в свою чергу забезпечить якісне впровадження реформи освіти. До речі, один з таких нормативно-правових актів, що стосується професійно-технічної освіти, вже прийнято», - зазначив в ході колегії Ігор Івасюк.

Перше питання, яке розглядалось на колегії, стосувалось стану промислової безпеки та охорони праці в закладах освіти області. Дане питання широко розкрив та акцентував увагу на проблемних моментах перший заступник начальника Управління держпраці України у Вінницькій області Володимир Боковець.

В свою чергу, про стан забезпечення протипожежного захисту закладів освіти Вінниччини присутніх поінформував заступник начальника Головного управління ДСНС у Вінницькій області із запобігання надзвичайним ситуаціям Олег Сторожук.

Одним з важливих питань, яке розкрив заступник директора – начальник Управління професійної освіти, інноватики та науки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський стосувалось забезпечення конституційних прав громадян України на здобуття вищої освіти.

Щодо проблемних питань нормативно-правової та законодавчої бази галузі освіти розповів перший проректор Вінницького національного технічного університету Олександр Романюк.

Щодо підсумків кампанії із зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року, в розрізі районів області та дисциплін, розповів директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко. Окрім того, керівник представив учасникам колегії динаміку та статистичні дані проведення ЗНО на Вінниччині в період з 2008 по 2017 роки.

Резюмуючи сказане, Ігор Івасюк зауважив: «Запровадження ЗНО – це одна з небагатьох реформ, яка була розпочата, доведена до логічного завершення та на 100% втілена в життя. Завдяки зовнішньому незалежному оцінюванню на сьогоднішній день проблема корупції при вступі у вищі навчальні заклади зникла сама по собі».

За підсумками зібрання, та враховуючи звіти і пропозиції доповідачів, членами президії ухвалено протокольне рішення, з питань які розглядались в ході колегії.