Як повідомила Перша заступниця Начальника ОВА Наталя Заболотна, 23 вересня розпочався четвертий заїзд у межах надання послуги психосоціального відновлення ветеранам та членам їх сімей.

Участь беруть 10 родин з 9 громад Вінниччини: Дашівської, Стрижавської, Глуховецької, Бершадської, Погребищенської, Гайсинської, Калинівської, Шпиківської та Ямпільської.

За традицією, Наталя Заболотна зустрілася з ветеранами та їх дружинами, аби отримати фітбек щодо послуги та соціального супроводу в громаді загалом.

«За 3 дні програма встигла полюбитися нашим учасникам, хвалять роботу психологів, спілкуватися з дівчатами подобається. Додатково є процедури, тому намагаються знайти баланс, аби встигнути все. Найголовніше – спілкування з однодумцями та можливість ділитися один з одним своїм досвідом. Щодо громад, то єдиної картини досі немає. Доїзд до місця отримання послуги організували не всім учасникам, хоча це і було стартовою умовою. Більше того, фінансування цього заїзду фінансується у співпраці з Товариством Червоного Хреста, за що ми їм дуже вдячні», - зауважила посадовиця.

Учасники зустрічі поговорили і про наявні проблеми. Зокрема, оформлення груп інвалідності, МСЕК, ВЛК, пільги тощо.

Наталя Заболотна запевнила, що фахівці обласної команди взяли на опрацювання кожен кейс.

На завершення всі залишили свої підписи на прапорі на добру згадку про черговий заїзд та цю зустріч.

«Особисто я переконана, що ми робимо усе вірно. Проте це має бути системно, і не ветерани повинні дякувати за участь у послузі, а ми у співпраці ж громадами маємо зробити це належним для них. Щиро дякую за те, що відгукнулися і дуже швидко допомогли: знайшли місця, прийняли і створюють комфортні умови для наших сімей Медичному центру реабілітації залізничників південно-західної залізниці та керівництву Укрзалізниці», - резюмувала Перша заступниця Начальника ОВА.

Зауважимо, що такі заходи надзвичайно важливі. Адже спрямовані на емоційне розвантаження ветеранів та членів їх сімей, а відтак, покращення їх психологічного стану.