Урочисті заходи, що відбулися 2 листопада, зібрали у залі обласного музично-драматичного театру ім. Садовського кращих представників галузі.

Із професійним святом тих, хто завжди відкритий для спілкування, з усією компетентністю та людяністю надає підтримку тисячам вінничан, вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та заступник голови обласної ради Михайло Кременюк.

Звертаючись із вітальним словом до учасників зібрання, керівник ОДА Валерій Коровій відзначив, що напрямки роботи соціальної сфери Вінницької області дуже розгалужені, адже торкаються глибинних питань і проблем життя людей. «Цивілізоване суспільство вирізняється тим, що в соціумі, яке поважає особистість, соціальні служби дають можливість людям, які потрапили в складні життєві обставини, почуватися соціально захищеними», - наголосив очільник регіону.

Валерій Коровій зауважив, що минулого року був досить непростий період, пов'язаний із перерахунком субсидій, оскільки Уряд був змушений піти на крок з урегулювання тарифних питань. «Це був виклик, але був один інструмент, який міг пом’якшити цю ситуацію, – ефективна робота соціальних служб, які забезпечують оформлення субсидій. 340 тисяч домогосподарств Вінниччини змогли оформити субсидію. І на сьогодні та монетизація зекономлених коштів, яка виплачується, зняла величезний тягар, що лягав на бюджети домогосподарств. Тож я хотів би подякувати вам за роботу. Це дійсно найкращі результати в Україні», - підкреслив керівник області.

Торкаючись питання пенсійного забезпечення, голова облдержадміністрації наголосив, що впроваджена в Україні пенсійна реформа - це не просто підвищення розміру виплат, а реформа, спрямована на відновлення справедливості. «В основу пенсійного забезпечення покладений трудовий стаж людини і її реально виплачена заробітна плата. І це дуже великий, потужний інструмент для детінізації доходів», - підкреслив Валерій Коровій.

Керівник ОДА також відзначив напрацювання служби у справах дітей, зауваживши, що область посіла друге місце в державі за кількістю створених дитячих будинків сімейного типу. Зупинився і на завданнях, що стоять перед працівниками служби зайнятості населення. Відтак побажав усім присутнім здоров’я, натхнення та нових здобутків.

Під час урочистостей кращі працівники соціальної сфери регіону були відзначені урядовими та відомчими нагородами, а також Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.