Сьогодні, 2 листопада, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижка відбулось засідання конкурсної комісії обласного фонду охорони природного навколишнього середовища.

В ході засідання членами комісії розглянуто пропозиції по природоохоронних заходах, реалізація яких передбачається за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році. Загалом на розгляд подано 10 проектів.

«Ефективність заходів, що вживаються в напрямку покращення екологічної ситуації в області є досить відчутними. Тому, провівши детальний аналіз, визначено, що деякі сільські та селищні ради, проводячи тендери, зекономили значні суми коштів, що в підсумку складає майже 1 млн. грн. Враховуючи погодні умови, на розгляд комісії винесені пропозиції заходів, які ще можна втілити до кінця поточного року. Загалом маємо 10 проектів. Я хотів би, щоб ми детально розглянули їх, внесли свої пропозиції та прийняли рішення», - зазначив Андрій Гижко.

Свої проекти на фінансування подали Жмеринський, Калинівський, Немирівський, Шаргородський, Ямпільський райони, м. Могилів-Подільський та м. Хмільник.

Основним спрямуванням проектів є очищення ставків та річок від мулових наносів та благоустрій берегових ліній водойм, придбання контейнерів для вивезення твердих побутових відходів, будівництво каналізаційних мереж, реконструкція відкритого каналу для скиду стічної очищеної води від очисних споруд каналізації КП «Хмільникводоканал», придбання обладнання та машин для збору, транспортування, перероблення відходів лісозаготівельної промисловості для КП «Віноблагроліс».

За підсумком проведеного засідання, членами комісії прийнято рішення підтримати заявлені проекти.