Сьогодні у  приміщенні Вінницької обласної філармонії з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва привітали кращих працівників галузі.

В урочистостях взяли участь голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови - директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк, голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник та його заступник Михайло Кременюк, а також меценати, покровителі та ветерани культури, шанувальники мистецтва.

У вітальному слові Валерій Коровій зазначив: «Ті почуття та позитивна енергія, які панують у залі є натхненням для кожного з нас. Я хотів би щиро подякувати за вашу плідну працю та прагнення творити добро у такий непростий для українського народу час. Те, що ми зробили протягом цих двох років у галузі культури є результатом взаємодопомоги та віри один в одного. В минулому році ми відкрили музей Леонтовича та Меморіальний комплекс, де він похований. Маємо ідею створити потужний камерний хор імені Леонтовича, який би став візитівкою Вінниччини. Цей рік увійшов в історію, як час формування симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії. Не можу не згадати проведення в Тульчині феєричного дійства, яке має назву «Операфест Тульчин». У нас великі плани на наступний рік: ми плідно працюємо над ідеєю фестивалю, який триватиме три дні. Цьогоріч проведено ювілейний фестиваль Чайковського та джазовий фестиваль. Пишаємось тим, як розвивається наша бібліотечна сфера. Запевняю, влада є і буде вашим союзником і робитиме все задля того, щоб Вінниччина стала одним із найкращих культурних центрів в Україні».

Під час урочистостей керівники області нагородили Почесними грамотами Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради кращих працівників галузі культури. Також  працівники культури і майстри народного мистецтва Вінниччини були візнчені Почесними грамотами Міністерства культури України.

Під час урочистого заходу подільським меценатам було вручено почесні відзнаки «Покровитель культури – 2017». Відкриваючи церемонію нагородження, Ігор Івасюк підкреслив: «Вклад діячів культури  Вінниччини в національну пам’ять  та ідентичність є неперевершеним, оскільки саме культура береже нас як націю, як народ. Для українців притаманні такі глибокі традиції, як меценатство і підтримка діячів культури. Тільки у 2017 році від меценатів було залучено близько 7 мільйонів гривень додаткових коштів, які спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази та на підтримку митців і колективів області. Сподіваюсь, що такі традиції і надалі будуть продовжуватись».

До вітань також долучилися начальник управління культури і мистецтв ОДА Станіслав Городинський та керівники профспілки працівників культури. Після чого, розпочалася церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращий за професією – 2017», де було відзначено молодих та досвідчених працівників галузі культури. Не залишилися поза увагою люди, які віддали значну частину свого життя служінню культурі. Ветеранів галузі культури Вінниччини  привітали  квітами та оплесками.