Щорічно 11 листопада у День незалежності Республіки Польща, польська спільнота Вінниччини спільно з управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації проводить фестиваль польської культури. Цього року  XVIІІ регіональний фестиваль польської культури «Єднаймось! Радіймо! Співаймо!» був присвячений 150-й річниці з дня народження Юзефа Пілсудського – творця польської держави.

У концертній програмі фестивалю взяли участь більше 300 учасників польських аматорських творчих колективів з Поділля, Полісся та Буковини.

З вітальним словом до гостей та учасників фестивалю звернулись керівник Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці – Войцех Мрозовські та заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

Почесними гостями фестивалю були делегації польських товариств з Вінницької,  Житомирської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Організатором фестивалю виступила ГО «Спілка поляків Вінниччини» - голова товариства Алла Ратинська, яка по завершенню фестивалю висловила слова подяки всім учасникам та гостям фестивалю.

Керівники творчих колективів отримали дипломи учасника фестивалю та пам’ятні нагороди.