Сьогодні, 15 листопада, до Міжнародного дня студентів, що традиційно відзначається 17 листопада, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій провів зустріч зі студентами Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

«Сьогодні ви маєте змогу поспілкуватися з головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм та задати йому питання, що вас цікавлять. Це не випадкова зустріч. Це свідчення того, що влада цікавиться вами, тому що саме ви – наше майбутнє», – зазначила, звертаючись до студентів, ректор університету Наталія Лазаренко.

«Студентські роки, без сумніву, найкращий час у житті людини. Це час життєвого вибору. Для вас все лише починається і ваше життя напряму залежатиме від вашого вибору, який ви зробите сьогодні», – відзначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Очільник області проінформував присутніх студентів та викладачів ВДПУ ім. М. Коцюбинського щодо соціально-економічної ситуації в області, зокрема, щодо економічного розвитку, реформування судової системи, проведення освітньої реформи, ремонту доріг, вирішення екологічних проблем, залучення іноземних інвестицій, культурного розвитку, а також окреслив орієнтовний план дій на майбутній рік. При цьому Валерій Коровій зазначив, що на сьогодні Вінницька область за оцінкою незалежного агентства федеративного уряду США з міжнародного розвитку USAID займає перше місце серед регіонів України за сприятливістю умов для економічного розвитку та ведення бізнесу. Окрім того, Вінниччина – лідер серед областей по виробництву зерна, м’яса та молока, що свідчить про дієвість політики конкурентоспроможності та важливість залучення в економіку регіону іноземних інвестицій.

Студентський актив мав змогу обговорити з головою облдержадміністрації актуальні питання, зокрема, щодо залучення студентів до участі у різноманітних обласних програмах, створення служби кадрового резерву облдержадміністрації, до якої могли б ввійти студенти, тощо.

Основні тези виступу голови стосувалися популяризації вищої освіти в Україні та залучення кваліфікованих спеціалістів до соціально-економічного життя регіону.