Сьогодні,16 листопада, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович привітали  представників мас-медіа Вінниччини з професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення і зв'язку України.

Вітаючи учасників урочистого зібрання, Валерій Коровій підкреслив, що роль електронних засобів масової інформації та зв’язку в державі і в житті кожної людини стрімко зростає. Без них неможливий суспільний прогрес, економічне зростання, просування до європейських та світових стандартів демократії, адже нині в Україні більше 350 тис. осіб працюють в цій галузі, тим самим забезпечуючи суспільству комфортне життя, надійний зв'язок і високу інформаційну насиченість.

«З особливою пошаною відносимося до вашої праці. Ви є четвертою гілкою влади, яка допомагає нам робити Україну ще кращою,- зазначив очільник ОДА. - Особливу подякую хочу висловити вінницьким журналістам за мужність, толерантність та розуміння щодо ситуації, що склалась на території складу боєприпасів поблизу міста Калинівка. Попри все ми рухаємося вперед. І я вдячний за ваше натхнення та професіоналізм».

Керівники області та міста вручили працівникам телебачення і радіо Вінниччини Почесні грамоти обласної адміністрації та обласної Ради, грамоти Вінницької міської ради та її виконавчого комітету і грошові премії. Побажавши ефективної, плідної роботи доброго здоров’я та творчого натхнення.

Із словами привітань звернувся до медійників Вінниччини представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, який вручив грамоти Національної ради кращим працівникам галузі.

З нагоди свята, свої патріотичні концертні номери  учасникам урочистого зібрання представили юні вихованці Вінницького будинку культури «Зоря».

Керівники області та міста із щирими вітаннями, квітами та подарунками  завітали у творчі колективи Вінницьких телерадіокомпаній.

У святковій атмосфері голова облдержадміністрації Валерій Коровій, його заступник Олександр Крученюк та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович висловили вдячність колективам філії ПАТ "НСТУ "Вінницька РД "ВІНТЕРА", МКП – ІТА «ВІТА» та МКП Радіокомпанії «Місто над Бугом» за високий професіоналізм, об’єктивність і неупередженість, за вагомий внесок у розвиток інформаційної сфери та з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку. Колективи нагородили  грамотами та цінними подарунками.

«Дякую  усім присутнім за сумлінну працю та щиро бажаю  позитивного настрою, попри всі проблеми які є у нашому житті. Я пам’ятаю в якому стані була країна три роки тому. Мені здається, за цей час ми всі суттєво подорослішали, подорослішала й сама країна. Вже зовсім по-іншому ми дивимось на речі, які раніше не помічали, зовсім інакше сприймаємо нашу причетність до всього того, що відбувається в країні. Але ми,  як і раніше турбуємось за майбутнє нашої країни. І насправді, від вашої роботи залежить дуже багато. Дозвольте мені в цей святковий день, побажати здоров’я, натхнення та віри. Пам’ятайте, що влада є вашим постійним помічником та дуже цінує наші робочі взаємостосунки», - зазначив Валерій Коровій.

Нагадаємо, що День працівників радіо, телебачення та зв'язку — професійне свято України. Відзначається щорічно 16 листопада. Свято встановлено в Україні «на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв'язку України» згідно з Указом Президента України «Про День працівників радіо, телебачення та зв'язку» від 11 листопада 1994 року .