21 листопада голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій з робочої поїздкою  відвідав Ямпільський район.

У ході візиту відбулась тристороння зустріч керівника області з головою Сорокського району Республіки Молдова Геннадієм Мунтяном та головою Ямпільської РДА Михайлом Вдовцовим. Участь у зустрічі взяли також заступник голови облдерж адміністрації Олександр Крученюк, голова Ямпільської районної ради Сергій Гаджук та заступники очільника Сорокського району.

На зустрічі було обговорено ряд важливих для обох сторін питань. Озвучуючи мету свого візиту, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив: «Сьогоднішня зустріч є продовженням нашого діалогу, що стосується  перспектив можливого будівництва мосту, яке потребує довгострокових рішень міжурядових комісій. Разом з тим у нас є багато спільних питань, які торкаються культурної та економічної сфери. Людська комунікація має дуже велике значення, особливо, коли ми маємо справу з дружбою двох народів, розподілених по Дністру».

Подякував за організовану зустріч і Геннадій Мунтян. «Для нас велика честь перебувати на вашій дружній українській землі, у славному місті Ямполі. Ця зустріч ще раз довела, що наші стосунки мають розвиток, мають майбутнє. Ми зустрічались і у вас, і у Молдові, в Сорокському районі. І сьогодні ми підбили певні підсумки нашої співпраці за два останні місяці. Є плани, які нас об’єднують, є спільні інтереси, щоб сорочани і вінничани більше зустрічались, спілкувались, співпрацювали у сфері медицини, освіти, культури та ін. У вас є чому повчитись, і ми маємо певний досвід, яким готові поділитись. А загалом я переконаний, що сьогоднішня зустріч закладе нові підвалини для подальшого укріплення дружніх стосунків між двома народами».

Оскільки зустріч відбувалась у державне свято – День Гідності і Свободи, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначив: «Сьогодні -  річниця Революції гідності та Помаранчевої революції, які поєднуються спільною ідеєю, спільною метою – змінити життя українського народу на краще. Я впевнений, що Бог дає випробування  українському народу, аби ми переконались, що лише через власну причетність до долі країни, через подолання усіх труднощів і перешкод, ми побудуємо нову суверенну європейську країну. Але коли ми говоримо про нашу співпрацю, дуже важливо, щоб ми розуміли, що багато позитивних речей відбувається тоді, коли створюється відповідне середовище. Наше завдання створити середовище комфортності, в якому могли б розвиватись культура, освіта, охорона здоровя, працювати бізнес. Чиновник не повинен розказувати, як жити, а має створювати умови, в яких люди могли б знаходити себе, знаходити цікаві точки дотику і реалізуватись у житті. Це дуже важливо. Насправді людина демонструє свої таланти і розкривається лише тоді, коли їй комфортно. І в цьому основне завдання влади».

Насамкінець очільники Вінницької ОДА Валерій Коровій  та Сорокського району Республіки Молдова Геннадій Мунтян привітали ямпільчан із зайнятим першим місцем в області за усіма рейтинговими оцінками сфери розвитку аграрного бізнесу. «Це результат того, що ви рухаєтесь у правильному напрямку: освоюєте сучасні технології, розвиваєте людський потенціал та використовуєте той внутрішній фактор, який притаманний Ямпільському району», - сказав Валерій Коровій.