Завершення будівництва Національного музею – меморіалу пам'яті жертв голодоморів у Києві – є справою честі для нас і свідченням відновлення історичної справедливості щодо мільйонів невинно загиблих. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Напередодні роковин Голодомору 1932-33 років Глава Уряду відвідав Музей і ознайомився з проектом другої черги меморіального комплексу. 

За задумом архітекторів, вона буде "захована" в Дніпровський схил, який наразі укріплюється, що не змінить ландшафту і збереже ідею музею - як свічки пам'яті. Проект вже погоджено ЮНЕСКО.

Говорячи про шляхи фінансування робіт, Володимир Гройсман підкреслив, що готовий виступити з пропозицією виділити 50% від необхідного з Державного бюджету. "Але я також звернуся до українців всього світу, до керівників регіонів, муніципалітетів з пропозицією долучитися (до фінансування), - сказав Глава Уряду. - Це справа честі. За 24 місяці ми добудуємо музей". 

Прем'єр-міністр підкреслив, що історія і правда мають об'єднати людей. "Загинули мільйони людей, дітей! Ми тільки зараз усвідомлюємо масштаби трагедії, - сказав Володимир Гройсман - Будемо відновлювати пошуки, історичну справедливість – для нас і для майбутніх поколінь".