Голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 1 лютого взяв участь у засіданні колегії Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області за підсумками діяльності відомства у 2017 році.

Розпочалося зібрання з приємної події: Валерій Коровій спільно із заступником Вінницького міського голови Владиславом Скальським та начальником ГУ ДФС у Вінницькій області Русланом Осмоловським вручив низці працівників відомства, які проходили службу в зоні АТО, Подяки облдержадміністрації та обласної Ради.

Після звіту Руслана Осмоловського про результати річної роботи Головного управління, до учасників колегії звернувся очільник Вінниччини Валерій Коровій.

Голова облдержадміністрації, насамперед, висловив подяку за співпрацю та ефективну роботу, відтак акцентував увагу на основних цифрових показниках роботи відомства.

«Забезпечення збору платежів по області: загальний фонд + 60 % до минулого року. ПДВ + 82 %. Податок на прибуток +26 %, ПДФО + 48 % до минулого року. Військовий збір + 47%. ЄСВ + 52%. Ці цифри певною мірою корелюються із загальною базою, на якій вони ґрунтуються. Це і показники у сфері аграрного бізнесу, промислового бізнесу, і зростання обсягів промислового товарообороту, зростання доданої вартості, і та робота, яку ми проводимо по формуванню конкурентного середовища на ринку земельних паїв. І мені надзвичайно приємно те, що ми рухаємося в одному напрямку», - підкреслив Валерій Коровій.

Керівник області висловив переконання, що, попри велику кількість проблем, нині насправді історичний час, в тому числі, й період великих змін і глибокого переосмислення ролі й суті роботи фіскальних органів. «Не можна змінити систему за один рік, і в нас дійсно є багато проблем. Але коли ми бачимо результати річної роботи з точки зору зростання відсотків надходжень, це говорить про те, що відбуваються якісні зміни, що ми перебуваємо на правильному шляху й закладаємо нові цеглинки роботи служби. І тут дуже важливо не зупинятися», - наголосив очільник регіону.

За словами Валерія Коровія, для того, щоб були податкові надходження, необхідно працювати над економікою, шукати базу. Тож нині обласна влада спільно із міською командою реалізує чітку стратегію з регіонального розвитку.

«Завдання, яке ми визначили на 2017-2018 роки, дуже просте: ми почали працювати над тим, щоб ввести в Вінницю, у Вінницьку область низку компаній, які б давали можливість створити велику кількість робочих місць, які водночас не потребували б тривалої фахової підготовки. І от з’явилось Delphi, де вже зараз працюють 900 осіб, а до кінця року планується до 2 тисяч працівників. Увійшла Fujikura, в травні буде введена перша черга унікальної компанії UBC-group. Крім того, ми ведемо перемовини ще з однією дуже потужною компанією, яка планує протягом 3 років 4 тисячі нових робочих місць у Вінниці», - повідомив голова ОДА.

Разом з тим, він наголосив, що під час перемовин з компаніями, які входять у Вінницьку область, обумовлюється, що заробітна плата на їхніх підприємствах повинна на 20 % перевищувати середньомісячну заробітну плату у місті Вінниця.

Надалі ж, зазначив Валерій Коровій, планується реалізація другої фази стратегії: щоб Вінниця як центр Подільського регіону стала справжнім бізнес-центром.

На завершення голова облдержадміністрації висловив переконання, що нині українці перебувають на етапі становлення нового економічного укладу і побудови нової сучасної держави Україна. Тож зупинятися на цьому шляху в жодному разі не можна.