Тетяна Дорош поінформувала про особливості поточної ситуації в області у справах дітей, пріоритетні напрями діяльності структурного підрозділу, а також реалізацію шляхів для досягнення цілей. Основною діяльністю служби та пріоритетом на 2018 рік залишається координація роботи із захисту прав дітей з метою підтримки безпечного середовища для розвитку та виховання дітей. Зокрема, було проведено ряд профілактичних заходів з метою попередження дитячої бездоглядності та негативних явищ у дитячому середовищі, а саме: обстежено 2128 сімей; 250 батьків притягнуто до відповідальності, 956 – попереджено; проведено 1259 рейдів різного спрямування «Діти вулиці», «Вокзал», «Нічне місто» тощо. Крім цього, з жовтня 2017 р. на базі Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей почав діяти консультаційний «телефон довіри» для дітей. 

    Також з метою аналізу ситуації в дитячому середовищі Службою у справах дітей облдержадміністрації було проведено вибіркове опитування підлітків віком від 12 до 16 років стосовно довіри до батьків, конфліктів у сім’ї та економічних труднощів.

    Пріоритетними завданнями служби у справах дітей на 2018 рік є також:

- захист житлових та майнових прав дітей та осіб з їх числа;

- зміцнення системи захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виконання Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей;

- координація діяльності служб у справах дітей області з питань попередження соціального сирітства в умовах децентралізації влади;

- ефективна діяльність закладів соціального захисту дітей – Вінницького та Жмеринського  центрів соціально-психологічної реабілітації.