Спільну нараду проведено за участю прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Вінницької обласної прокуратури Володимира Карнарука, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марини Лукіянової, головного спеціаліста громадської приймальні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Вінницькій області Ігоря Олійника, регіонального координатора Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй у Вінницькій області Наталії Гурковської, начальника Вінницького міського відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Вінницькій області Олени Балтак, та члена спостережної комісії Вінницької обласної військової адміністрації Миколи Віннічука.

Учасники наради обговорили питання підвищення ефективності міжвідомчої взаємодії з метою забезпечення ефективної реалізації існуючих обов’язкових універсальних та европейських стандартів захисту та забезпечення прав дітей.

У тому числі, розглянуто встановлення механізмів імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, у практичну діяльність, зокрема затверджених наказом Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства юстиції України та Міністерства соціальної політики України №150/445/2077/5/187 від 01.06.2023.

На разі в установі перебуває 2 засуджених неповнолітніх з Тульчинського та Гайсинського районів. Учасників наради ознайомили з умовами їх утримання та проведенням виховної, психологічної та корекційної роботи з дітьми. Розроблено план подальшої взаємодії із залученням суб’єктів роботи з неповнолітніми.