Служба у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації повідомляє про розробку проєкту наказу «Про затвердження Порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Службі у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації»

Текст наказу та додатки додаються:

Наказ

Порядок

Строк приймання пропозицій та зауважень до проєкту наказу становить 15 робочих днів.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу надсилаються до Служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації за адресою: 21050,  м. Вінниця, вул. Монастирська, 47, тел. 67-14-08, або на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ

                                                                  НАКАЗ

                                                             м. Вінниця                                           №

 Про затвердження Порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Службі у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації   

      Відповідно до частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу», з метою визначення порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Службі у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації

                                                                 НАКАЗУЮ: 

  1. Затвердити Порядок стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Службі у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації (далі - Порядок), що додається.
  1. Визнати таким, що втратив чинність, наказ начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації «Про затвердження Порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Службі у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації» від 29 листопада 2019 року № 41, зареєстрованого в Головному територіальному управлінні юстиції у Вінницькій області від 12 грудня 2019 року за № 147/1801.
  1. Головному спеціалісту-юрисконсульту Служби у справах дітей обласної державної адміністрації (Коцяк І.І.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в установленому порядку.
  1. Службі у справах дітей обласної державної адміністрації забезпечити стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, відповідно до Порядку, затвердженого цим наказом.
  1. 4. Цей наказ набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації                           Тетяна ДОРОШ

 

                                                                                                                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО                                                                                                                     Наказ Служби у справах дітей Вінницької обласної                                                                                                                    державної адміністрації

                                                                                                                                                                            2024 р.  № _____

                                                                                        Порядок
стажування громадян з числа молоді, які не перебувають
на посадах державної служби, в Службі у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації

 І. Загальні положення

      1. Цей Порядок визначає загальні положення щодо організації та проходження стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Службі у справах дітей обласної державної адміністрації (далі – Служба).

  1. У цьому Порядку термін «молодь» вживається у значенні, визначеному у Законі України «Про основні засади молодіжної політики».
  2. Основною метою стажування є залучення громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, до роботи на державній службі, ознайомлення їх зі специфікою діяльності Служби та набуття ними практичного досвіду виконання завдань та обов’язків державного службовця.
  3. Стажування молоді в Службі здійснюється строком до шести місяців в межах робочого часу працівників Департаменту.
  4.  Стажування молоді в Службі може здійснюватися за ініціативи керівництва Вінницької обласної державної адміністрації, керівництва Служби, керівників закладів вищої освіти, молодіжних громадських об’єднань та осіб, які бажають пройти стажування.
  5. Стажування здійснюється на безоплатній основі. Служба не несе зобов’язань щодо відшкодування стажистам витрат на проїзд до місця стажування і назад, добових за час перебування в дорозі та проходження стажування, найм житла тощо.
  1. II. Визначення умов стажування та залучення кандидатів
  1. Розгляд питання про організацію стажування здійснюється на підставі наданих до спеціаліста з питань персоналу Служби анкети кандидата на проходження стажування (додаток 1) та заяви про проходження стажування (додаток 2) кандидата на проходження стажування, в якій зазначаються строки та місце проходження стажування.

До заяви додаються: копія паспорта громадянина України, копія документа про вищу освіту або копія студентського квитка (для студентів).

  1. Рішення про строки і графік стажування, призначення керівника стажування, кількість осіб, які можуть одночасно проходити стажування, місце проходження стажування приймається начальником Служби з урахуванням матеріально-технічних умов для організації його проходження, наявних в Службі, і оформлюється наказом Служби.
  1. Якщо кількість кандидатів перевищує організаційні можливості для стажування, їх відбір здійснює потенційний керівник стажування шляхом проведення співбесід в очному або дистанційному форматі.
  1. Визначеним кандидатам на проходження стажування (далі – Стажисти) спеціаліст з питань персоналу Служби повідомляє про прийняте рішення будь-яким доступним способом відповідно до статті 91 Закону України «Про державну службу».
  2.  
  3. III. Проходження стажування 
  1. Зміст стажування визначається індивідуальним планом стажування (додаток 3), який затверджує керівник стажування.

Індивідуальний план стажування має передбачати участь Стажиста у вирішенні перспективних і поточних завдань, які ставить йому керівник стажування (вирішення організаційних питань, підготовка аналітичних документів, інформаційних довідок, проєктів розпорядчих актів тощо).

Поставлені завдання мають бути чіткі та зрозумілі. Терміни виконання завдань повинні мати кінцеву дату.

  1. Керівник стажування забезпечує:

складання та затвердження індивідуального плану стажування;

умови, необхідні для проходження стажування;

ознайомлення Стажиста з організацією роботи структурних підрозділів Служби;

залучення Стажиста до діяльності структурного підрозділу, підготовки проєктів службових документів (крім документів, які містять інформацію з обмеженим доступом);

сприятливий психологічний клімат для роботи стажиста протягом усього періоду стажування.

  1. Стажист:

у повному обсязі та своєчасно виконує завдання, передбачені індивідуальним планом стажування, вказівки та доручення керівника стажування;

дотримується правил етичної поведінки, правил внутрішнього службового розпорядку в Службі, правил пожежної безпеки;

може брати участь у діяльності структурного підрозділу, складати проєкти документів (крім документів, які містять інформацію з обмеженим доступом) та бути присутнім на нарадах такого структурного підрозділу;

має право отримувати від керівника стажування інформацію, необхідну для виконання індивідуального плану стажування.

  1. Стажування може бути припинено достроково за власним бажанням стажиста або за ініціативою керівника стажування у разі:

порушення Стажистом вимог цього Порядку;

організаційної неможливості продовжувати стажування з об’єктивних причин.

Рішення про дострокове припинення стажування оформлюється наказом Служби.    

  1. IV. Визначення результатів стажування

       1. За два робочі дні до закінчення стажування Стажист складає звіт про результати стажування у довільній формі та подає його на розгляд керівнику стажування.

  1. Керівник стажування розглядає звіт та оцінює результати виконання індивідуального плану стажування.
  2. Під час визначення результатів виконання індивідуального плану стажування керівник стажування дотримується таких критеріїв виставлення оцінки:
  3. негативно сумарний відсоток виконання становить від 0% до 50%;

        задовільно сумарний відсоток виконання становить від 51% до 80%;

         відмінно сумарний відсоток виконання становить від 81% до 100%.

  1. Керівник стажування не пізніше останнього дня стажування готує та через спеціаліста з питань персоналу Служби подає на підпис начальнику Служби довідку про проходження стажування (додаток 4).

Довідка складається у двох примірниках на бланку Служби, один з яких надається Стажисту, а другий передається для зберігання до спеціаліста з питань персоналу Служби разом з усіма документами про проходження стажування.

  1. У разі відмінного виконання Стажистом індивідуального плану стажування керівник стажування на прохання Стажиста може надати йому рекомендаційний лист (характеристику) за власним підписом.

У такому рекомендаційному листі (характеристиці) детально визначаються компетентності, які проявив Стажист під час проходження стажування. 

Начальник служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації                      Тетяна ДОРОШ