Повідомленняпро намір отримати дозвіл на викиди

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Товариство з обмеженою відповідальністю «УКРАЇНСЬКА ЕЛЕВАТОРНА КОМПАНІЯ»( ТОВ «УКРЕЛКО»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ:39184446.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання:Україна, 01001, м. Київ, пл. Спортивна, БЦ «ГУЛІВЕР», буд. 1-А, пов. 15; тел. +380674051844; е-mаіl:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Зятківецький зерносклад Товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАЇНСЬКА ЕЛЕВАТОРНА КОМПАНІЯ» (скорочене найменування – Зятківецький зерносклад ТОВ «УКРЕЛКО») знаходиться за адресою: 23751, Вінницька обл., Гайсинський р-н, с. Зятківці, вул. Залізнична, 1 а.

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» підлягає оцінці впливу на довкілля:Згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» № 2059 від 23.05.2017 р. діяльність Зятківецького зерноскладу ТОВ «УКРЕЛКО»не відноситься до видів планованої діяльності та об’єктів, які підлягають оцінці впливу на довкілля.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

Зятківецький зерносклад ТОВ «УКРЕЛКО» спеціалізується на розвантаженні, відвантаженні, очищенні, сушці та зберіганнізернових та олійних культур.

ЗагальнавиробничапотужністьЗятківецького зерноскладуТОВ «УКРЕЛКО»становить 64000 т/рікзерновихта олійних культур.

Джерелами утворення забруднюючих речовин на проммайданчику є: станція розвантаження, обладнання для переміщення зернових та олійних культур, сепаратори,зерносушарка, розвантаження зернових та олійних культур на авторозвантажувачі та завальну яму,відвантаження зернових та олійних культур на автотранспорт та залізничний транспорт, відвантаження зернових відходів на автотранспорт, дизельні генератори, зварювальні апарати, газовий різак, свердлильнийтазаточний верстати, резервуари зберігання дизельного палива,  паливо-роздавальна колонка, насосдля перекачування нафтопродуктів, опалювальна піч, твердопаливний котел, електрична плита.

Відомості щодо видів та обсягів викидів:

На території проммайданчиканалічується 56 джерела викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря, з яких 28 організованих та 28 неорганізованих.

Від джерел поммайданчика в атмосферне повітря надходять такі забруднюючі речовини (т/рік): залізо та його сполуки (в перерахунку на залізо) (0,001), манган та його сполуки (в перерахунку на діоксид мангану) (0,00007), речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом (2,774), оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2])) (0,281), азоту (1) оксид [N2О](0,00652), діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки (0,127), оксид вуглецю (2,221), вуглецю діоксид (213,877), неметанові леткі органічні сполуки (НМЛОС) (0,216),акролеїн (0,00001), метан (0,00822).

Валовий викид забруднюючих речовин від всіх джерел підприємства становить 5,629 т/рік (крім того, парникових газів: вуглецю діоксид – 213,877 т/рік, азоту (1) оксид [N2О]– 0,00652т/рік).

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання:

Підприємство за ступенем впливу на забруднення атмосферного повітря належить до другої групи об’єктів, тому наявні виробництва та технологічне устаткування, не потребують впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання та дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів:

Підприємство дотримується нормативів граничнодопустимих викидів для стаціонарних джерел та не перевищує граничнодопустимих концентрацій атмосферного повітря відповідно заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не розроблялись і не потребують виконання; дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів не передбачені.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству:

Для джерел викидів та забруднюючих речовин, які підлягають нормуванню, встановлюються нормативи викидів забруднюючих речовин відповідно до наказу Мінприроди №309 від 27.06.2006 «Про затвердження нормативів граничнодопустимих викидів забруднюючих речовин із стаціонарних джерел».

Для джерел та речовин, на які не встановлені нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до цього Наказу, встановлюються величини масової витрати в г/с. Регулювання викидів від неорганізованих джерел здійснюється шляхом встановлення вимог.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Адреса обласної держадміністрації, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди:21050, Вінницька обл., м. Вінниця, вул. Соборна, 70, тел. 0-800-216-433, ел. пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Строки подання зауважень та пропозицій:

Пропозиції щодо умов, які встановлюються в дозволі на викиди, від громадських організацій та окремих громадян приймаються протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в газеті.

Додаток 1. Оголошення.docx

Додаток 2. Повідомлення.pdf

Додаток 3. Газета.pdf