Після відновлення декларування 12 жовтня 2023 року, ухвалений Верховною Радою України Закон визначив, що відтепер у розділі декларації 12.1 “Банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів його сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно” не потрібно вказувати номери рахунків, так звані IBAN. Треба зазначати лише фінансові установи, в яких відкрито банківські рахунки. 

Тепер в полі щодо рахунку варто обирати позначку “Не застосовується” у полях “Тип рахунка, індивідуального банківського сейфу (комірки)” та “Номер рахунка, індивідуального банківського сейфу (комірки)”.

Звертаємо увагу, що відомості про інших фізичних чи юридичних осіб, які мають право розпоряджатися рахунками (банківським сейфом, коміркою) та які відкрили такі рахунки на ім’я суб’єкта декларування, підлягають відображенню.

Також НАЗК забезпечило можливість при заповненні відомостей про обʼєкти незавершеного будівництва у виді квартири, кімнати, машиномісця або паркомісця не зазначати відомості про власника земельної ділянки, на якій такий об’єкт будується. 

Для цього у блоці полів “Інформація щодо особи, якій належить земельна ділянка, на якій здійснюється будівництво, і прав на неї” необхідно обрати позначки “Не застосовується”, та зберегти такі відомості натиснувши кнопку “Додати”.

Таким чином НАЗК виконало закон, а декларанти мають можливість подати декларації за 2021 - 2023 роки з урахуванням змін, визначених Законом № 3384-ІХ.