Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна взяла участь у професійному тренінгу «Доступність та інклюзивність для всіх», що проводиться в Республіці Польща.

Основна мета заходу - надання комплексних професійних знань та інструментів для інтеграції людей з інвалідністю в суспільство та сприяння обізнаності щодо доступності на місцях, а також забезпечення готовності та ефективного реагування під час надзвичайних ситуацій для всіх типів інвалідності.

За словами Наталі Заболотної, головний акцент під час навчання зроблено саме на готовності людей з інвалідністю та людей похилого віку діяти під час надзвичайних ситуацій.

«Сьогодні перший теоретичний день. Далі - практика. Вчимося, адже вдосконаленню немає меж», - зазначила Наталя Заболотна.

Зауважимо, що організатором тренінгу є некомерційна організація Access Israel. Захід проводиться за фінансування Міністерства закордонних справ Ізраїлю у рамках співпраці з радником-уповноваженим Президента України з питань безбарʼєрності Тетяною Ломакіною.