На виїзному засіданні Ради безбар’єрності у Вінниці за участі першої леді Олени Зеленської минулоріч представили флагманський проєкт. Сьогодні за участі очільників структурних підрозділів Вінницької ОВА проаналізували стан виконання процесів та актуалізували дані.

"Реабілітація- це командний комплексний тривалий процес. Комплексна реабілітація має стати доступна кожній людині, а особливо нашим захисникам і захисницям. Щоби була змога поєднувати її з щоденним повноцінним життям, працею чи навчанням. В області вже створили 14 реабілітаційних відділень: 11 для дорослих і 3 дитячих. Продовжуємо робити доступними заклади охорони здоров’я, соціальної сфери, спорту, освіти та культури. Адаптуємо навчальні програми, які пропонують заклади професійно-технічної освіти та Центри зайнятості під потреби людей з інвалідністю" - зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Посадовиця наголосила, що наразі вже існує випадок, що вартує уваги: срібний призер Олімпійських Ігор із велоспорту Сергій Чернявський почав тренувати нашого ветерана. Таке наставництво планується і в інших видах спорту на базі обласних закладів.

"Фізичне відновлення неможливе без психологічного. Ця складова має бути присутня у всіх сферах життєдіяльності людини. Працюємо далі, бо це наш обов’язок не лише перед пораненими на війні, а й перед усім суспільством, пораненим війною", - резюмувала Наталя Заболотна.