«Гайд безбарʼєрних подій» - таку назву має новий проєкт, який презентувала Перша леді Олена Зеленська під час засідання Ради безбар’єрності, що відбулось під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

«Організатори заходів-конференцій, виставок, будь-яких публічних зустрічей дуже хочуть бачити серед своїх учасників та гостей людей з досвідом війни. Та ми ніколи не знаємо, хто поруч із нами: що ця людина пережила й що бачила, у якому вона зараз стані… Але ми можемо заздалегідь створити рішення, які подарують усім гостям приємний досвід», - зауважила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна.

Принципи безбар’єрності потрібно враховувати на всіх етапах організації заходу – починаючи від запрошень і вибору локації, до налаштування освітлення, облаштування різних зон і підготовки персоналу.

«Наприклад, важливо подбати про зручну навігацію з інформаційними покажчиками, попередити заздалегідь про гучні звуки, які можуть супроводжувати подію, або замінити у вбиральні сушарки для рук на звичні паперові рушнички», - зауважила посадовиця.

«Гайд безбарʼєрних подій» - проєкт про те, наскільки ми як суспільство, готові бачити поміж нас різних людей, поважати досвід кожної людини, зокрема й досвід війни.

Це практичний посібник про те, як зробити будь-яку подію безбарʼєрною. Він докладно розбирає все-від комунікації до інтерʼєру.

«Усі ми - люди з досвідом війни, який кожен проживає по-різному. Ось чому безбар’єрні події та взагалі безбар’єрне життя потрібні всім нам», - резюмувала Наталя Заболотна.

Хто бажає ознайомитися - гайд безбар’єрних подій розміщений окремим розділом у «Довіднику безбар’єрності».

Також його можна завантажити у форматі книги.

Проєкт реалізується громадською організацією «Безбар’єрність» за підтримки спільноти «Бізнес без барʼєрів», зокрема групі компаній ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту «Кураж».