Під час робочого візиту до нашого регіону Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відвідала Ветеранський простір у Вінниці.

Як підкреслила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, Вінницький аналітично-просвітницький центр – це те, чим ми можемо пишатися у сфері ветеранської політики.

«6 співзасновників громадських організацій. У більшість входять люди, які пройшли війну або ж є родичами військовослужбовців, ветеранів», - зазначила Наталя Заболотна.

Під час візиту очільниця Ветеранського простору Марія Довжик розповіла присутнім про увесь спектр їхніх послуг.

Від юридичної, психологічної допомоги до надання соціальних послуг для ветеранів, військовослужбовців, членів їхніх сімей та сімей загиблих захисників і зниклих безвісти.

Окрім цього існує безліч активностей для якісного та корисного дозвілля: арттерапія, сплави на байдарках, йога, гончарство, лозоплетіння.

До того ж команда Ветеранського простору здійснює виїзди у громади, 16 вже вдалося охопити.

«У ході розмови виявили проблеми, з якими зараз часто стикаються колишні полонені, зокрема оформлення документів. Це питання вже взяте в роботу на найближче засідання Кордцентру з питань ветеранської політики». - зауважила Перший заступник Начальника ОВА.

Зовсім згодом Ветеранський простір змінить локацію.

«Нова будівля буде відповідати стандартам безбар‘єрності. А також там буде знаходитися помічник ветерана, що набагато покращить процес розв‘язання проблем, з якими зіштовхуються ветерани». - акцентувала посадовиця.

Згадуємо з вдячністю Таїсію Гайду.

Вона є співзасновницею Ветеранського простору і була ідейною натхненницею, драйвером, який генерував та втілював ідеї.