ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

                         

НАКАЗ

 

  23 травня 2024 року                     м. Вінниця                              № 23 – ОД

Зареєстровано Центральним

міжрегіональним управлінням

Міністерства юстиції (м. Київ)

28 травня 2024 року за № 85/1177

 

Про затвердження Порядку стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації

Відповідно до частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу», з метою залучення громадян України з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, до роботи на державній службі, ознайомлення їх з функціонуванням державної служби та набуття ними практичного досвіду роботи на державній службі

НАКАЗУЮ

  1. Затвердити Порядок стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації, що додається.
  1. Головному спеціалісту з питань персоналу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).
  1. Цей наказ набирає чинності після державної реєстрації у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Київ) з моменту його оприлюднення.
  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Директор Департаменту інформаційної

діяльності та комунікацій з громадськістю

Вінницької обласної державної адміністрації                            Світлана ЮЗВАК         

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту

інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

Вінницької обласної державної адміністрації

23 травня 2024 р. № 23 – ОД

 

Зареєстровано Центральним

міжрегіональним управлінням

Міністерства юстиції (м. Київ)

28 травня 2024 року за № 85/1177

 

Порядок
стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю
Вінницької обласної  державної адміністрації

 

І. Загальні положення

 

  1. Цей Порядок визначає загальні положення щодо організації та проходження стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації (далі - Департамент).

 

  1. У цьому Порядку термін «молодь» вживається у значенні, визначеному у Законі України «Про основні засади молодіжної політики».

 

  1. Основною метою стажування є залучення молодих та вмотивованих спеціалістів до роботи на державній службі, ознайомлення їх зі специфікою діяльності Департаменту та набуття ними практичного досвіду роботи на державній службі.

 

  1. Стажування молоді в Департаменті здійснюється строком до шести місяців в межах робочого часу працівників Департаменту.

 

  1. Стажування молоді в Департаменті може здійснюватися за ініціативи керівництва Вінницької обласної державної адміністрації, керівництва Департаменту, керівників закладів вищої освіти, молодіжних громадських об’єднань та осіб, які бажають пройти стажування.

 

  1. Розгляд питання про організацію стажування здійснюється з урахуванням побажань кандидата, а також організаційної можливості Департаменту прийняти кандидата на стажування у запропоновані строки.

 

  1. II. Визначення умов стажування та залучення кандидатів

 

  1. Розгляд питання про організацію стажування здійснюється на підставі наданих головному спеціалісту з питань персоналу Департаменту анкети кандидата на проходження стажування (додаток 1) та заяви про проходження стажування (додаток 2), в якій зазначаються строки та місце проведення стажування.

До заяви додаються: копія паспорта громадянина України та копія документа про вищу освіту або копія студентського квитка (для студентів).

 

  1. Рішення про строки і графік стажування, призначення керівника стажування, кількість осіб, які можуть одночасно проходити стажування (з розрахунку не більше двох закріплених стажистів за одним керівником), місце проходження стажування приймається директором Департаменту з урахуванням матеріально-технічних умов для організації його проходження, наявних в Департаменті, і оформлюється наказом Департаменту.

 

  1. Якщо кількість кандидатів перевищує організаційні можливості для стажування, їх відбір здійснює потенційний керівник стажування шляхом проведення співбесід (очно або дистанційно).

 

  1. Визначеним кандидатам на проходження стажування (далі – стажисти) головний спеціаліст з питань персоналу Департаменту повідомляє про прийняте рішення будь-яким доступним способом відповідно до статті 91 Закону України «Про державну службу».

 

  1. III. Проходження стажування

 

  1. Завдання на період стажування визначається індивідуальним планом стажування (додаток 3), який затверджує керівник стажування.

Індивідуальний план стажування має передбачати участь стажиста у вирішенні перспективних і поточних завдань, які ставить йому керівник стажування (вирішення організаційних питань, підготовка аналітичних документів, інформаційних довідок, проєктів розпорядчих актів тощо).

Поставлені завдання мають бути чіткі та зрозумілі. Терміни завдань повинні мати кінцеву дату.

 

  1. Керівник стажування забезпечує:

складання та затвердження індивідуального плану стажування;

умови, необхідні для проходження стажування;

ознайомлення стажиста з організацією роботи структурного підрозділу Департаменту;

залучення стажиста до діяльності структурного підрозділу, підготовки проєктів службових документів (крім документів, які містять інформацію з обмеженим доступом).

  1. Стажист:

у повному обсязі та своєчасно виконує завдання, передбачені індивідуальним планом стажування, вказівки та доручення керівника стажування;

дотримується правил етичної поведінки, правил внутрішнього службового розпорядку в Департаменті, правил пожежної безпеки;

може брати участь у роботі структурного підрозділу та бути присутнім на нарадах такого структурного підрозділу, готувати проєкти документів (крім документів, які містять інформацію з обмеженим доступом);

має право отримувати від керівника стажування інформацію, необхідну для виконання індивідуального плану стажування та покладених на нього завдань;

перед завершенням стажування складає звіт про виконання індивідуального плану стажування (далі звіт) у довільній формі, який засвідчує своїм підписом, та надає його на розгляд керівнику стажування.

 

  1. Стажування може бути припинено достроково за власним бажанням стажиста або за ініціативою керівника стажування у разі:

порушення стажистом вимог цього Порядку;

організаційної неможливості продовжувати стажування з об’єктивних причин.

Рішення про дострокове припинення стажування оформлюється наказом Департаменту.

 

  1. IV. Визначення результатів стажування

 

  1. Керівник стажування розглядає звіт та оцінює результати виконання індивідуального плану стажування.

 

  1. Під час визначення результатів виконання індивідуального плану стажування керівник стажування дотримується таких критеріїв виставлення оцінки:

негативно - сумарний відсоток виконання завдань складає від 0% до 50%;

задовільно - сумарний відсоток виконання завдань складає від 51% до 80%;

відмінно - сумарний відсоток виконання завдань складає від 81% до 100%.

 

  1. Керівник стажування не пізніше останнього дня стажування готує довідку про проходження стажування (додаток 4).

Довідка складається у двох примірниках на бланку Департаменту, один з яких надається стажисту, а другий передається для зберігання головному спеціалісту з питань персоналу Департаменту разом з усіма документами про проходження стажування.

 

  1. У разі відмінного виконання стажистом завдань, визначених в індивідуальному плані стажування, керівник стажування на прохання стажиста може надати йому рекомендаційний лист (характеристику) за власним підписом.

У такому рекомендаційному листі (характеристиці) зазначаються компетентності, які проявив стажист під час проходження стажування.

 

  1. Стажування здійснюється на безоплатній основі.

Департамент не несе зобов’язань щодо відшкодування стажистам витрат на проїзд до місця стажування і назад, добових за час перебування в дорозі та проходження стажування, найм житла тощо.  

 

Директор Департаменту інформаційної

діяльності та комунікацій з громадськістю

Вінницької обласної державної адміністрації                            Світлана ЮЗВАК 

 

Анкета на проходження стажування. Додаток 1.doc. Завантажити (Розмір - 51 КБ)

Заява на проходження стажування. Додаток 2.doс. Завантажити (Розмір - 41 КБ) 

Індивідуальний план стажування. Додаток 3.doc. Завантажити (Розмір - 43,5 КБ) 

Довідка про проходження стажування. Додаток 4.doc. Завантажити (Розмір - 42 КБ)