Як зазначає прес-служба Департаменту охорони здоров’я  ОДА, відповідно до епідрозслідування по механізму, інфікування медпрацівників на COVID-19 відбулось поза межами лікувальних закладів.

ДОЗ ОДА наголошує, що в умовах економічної кризи обласна державна адміністрація, департамент охорони здоров’я роблять все можливе та навіть і неможливе для забезпечення медпрацівників засобами захисту.

В умовах епідемії  та введення режиму надзвичайної ситуації, до справи забезпечення працівників закладів охорони здоров’я усім необхідним залучаються кошти місцевих бюджетів та допомога волонтерських організацій.

На  сайті ОДА запроваджено  єдиний офіційний моніторинг потреб по базовим медичним закладам, де прозоро можна побачити їх забезпеченість та актуальні потреби на сьогодні.

Проте, питання захищеності як лікарів  так і пацієнтів,прямо залежать від населення: наскільки відповідально кожен буде виконувати умови карантину. Особливо це стосується дотримання умов самоізоляції заробітчан та осіб, які повернулися додому з країн, охоплених  епідемією коронавірусу.

Департамент охорони здоров’я  ОДА закликає громадян бути свідомими, дотримуватись елементарних правил особистої гігієни, за можливості, залишатись вдома  та берегти власне здоров’я та життя оточуючих.

Працівникам засобів масової інформації, які висвітлюють «гарячі теми» боротьби з коронавірусом та знаходяться в зоні ризику, також необхідно використовувати засоби індивідуального захисту, особливо ретельно стежити за чистотою рук і думок, а головне – перевіряйте інформацію та факти!!!

 

Прес-служба ДОЗ ОДА