МОЗ вже домовилося про додаткові поставки цього медикаменту. 

«Для нас важливе кожне життя. Люди, які хворіють на системний червоний вовчак, мають знати, що дефіциту „Плаквенілу” ми не допустимо і що вони будуть забезпечені ним безперебійно. Таких хворих у країні близько 14 тисяч. Ми розробили механізм, який дозволить уникнути нестачі цього препарату навіть на тлі його використання під час епідемії коронавірусу», — підкреслив Максим Степанов.

Як наголосив Міністр охорони здоров’я, відомство вже домовилося з компанією-виробником “Плаквенілу” про поставку додаткової партії препарату по всій країні. Компанія здійснюватиме безперебійні поставки препарату й надалі, протягом усього 2020 року. 

«Ця партія буде доступною саме для хворих на червоний вовчак та інші системні захворювання. Препарат буде включено у програму “Доступні ліки”, і його можна буде придбати лише за електронним рецептом та у визначених аптеках по всій країні», – сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, під час спалаху пандемії коронавірусу “Плаквеніл” почали використовувати також для лікування COVID-19, що призвело до ажіотажу навколо цього медикаменту в аптеках. Наголошуємо, самолікування є небезпечним для здоров’я, тому будь-яке лікування, особливо такими специфічними препаратами, повинно відбуватися виключно під наглядом та за призначенням лікарів.