З метою розвитку сфери відкритих даних на рівні місцевого самоврядування та підвищення кваліфікації державних службовців, які активно впроваджують процеси цифрової трансформації, 25-26 січня 2024 року на теренах Вінниці відбулись навчальні тренінги Open Data Academy щодо роботи з відкритими даними.

Навчання проходить за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS» і Фонду Східна Європа.

Програма навчань націлена на розвиток нових навичок роботи з відкритими даними, що дасть насамперед змогу поглибити знання у сфері відкритих даних та більш ефективно використовувати їх у роботі.

Участь у вказаних тренінгах взяв заступник начальника відділу представництва інтересів обласної військової адміністрації в судах Департаменту правового забезпечення обласної військової адміністрації Андрій Годованюк.

Учасники тренінгу мали можливість дізнатися про:

  • Сутність відкритих даних та їх значення для суспільства та уряду;
  • Ефективні методи пошуку та використання відкритих даних;
  • Етапи розроблення політики відкритих даних;
  • Цифрові рішення, які можуть бути впроваджені на рівні громад;
  • Способи ефективної комунікації та популяризації відкритих даних.

Проведення даних навчань проходять другий рік поспіль. Минулого року 270 держслужбовців Вінниччини пройшли навчальні тренінги.

У зв’язку з їх актуальністю, цьогоріч продовжено їх проведення. Адже, навчання інструментам роботи з відкритими даними допоможе працівникам впроваджувати інновації у місцевому управлінні та зміцнювати відкритість і прозорість у прийнятті управлінських рішень. Крім того, відкриті дані можуть стати основою для розроблення цифрових рішень, які вирішують виклики воєнного часу.

 

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65