З 27 травня 2021 року набрав чинності пункт 24 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», яким визначено, що землями комунальної власності територіальних громад вважаються всі землі державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах таких територіальних громад, крім земель визначених підпунктами «а» – «е» даного пункту.

З дня переходу повноважень щодо розпорядження землями водного фонду в комунальну власність територіальних громад проведено роботу по передачі договорів оренди водних об’єктів відповідним радам територіальних громад зі складанням актів прийому-передачі.

Департамент правового забезпечення Вінницької обласної військової адміністрації на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 року № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» здійснює контроль за надходженнями до обласного бюджету коштів від орендної плати за водні об’єкти (їх частини), що надавались в користування на умовах оренди обласною державною адміністрацією, однак право комунальної власності на земельні ділянки водного фонду ще не оформлено.

У 2023 році до обласного бюджету надійшло 1371,7 тис. грн орендної плати за водні об’єкти (їх частини), а станом на 26 червня 2024 року – 255,5 тис. грн.

Директор Департаменту Грищук Інна Віталіївна

В. о. директора Департаменту правового забезпечення
Грищук Інна Віталіївна

Іконка геолокація

Адреса: вул. Театральна, 14, м. Вінниця, 21050

Іконка телефон

Приймальня: (0432) 65-17-65