Сьогодні, 25 червня, відбулись загальні збори Громадської ради при облдержадміністрації під час яких підведено підсумки роботи за перше півріччя 2024 року.

«Громадська рада при облдержадміністрації сприяє реалізації державної та регіональної політики. Ви продовжуєте допомагати Збройним Силам України та займатись волонтерською діяльністю. Окрім цього, сприяєте виконанню обласних програм з економічного і соціального розвитку. Сьогодні ключовим аспектом співпраці влади з громадянськістю та бізнесом залишається посилення обороноздатності держави. Дякую за вашу роботу. Лише разом можна ефективно долати виклики та досягати запланованого результату», – зазначила заступниця директорки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації Єлизавета Добровольська.

Члени Громадської ради долучились до організації вже традиційних для Вінниччини фестивалів: звичаєвої культури «Гаївка-фест» та національно-патріотичної творчості «Сурми Звитяги», а також VII Міжнародного конкурсу духової музики «VIN VENTI».

До Дня довкілля спільно з Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області та студентами-екологами Комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» реалізовано екологічну акцію «Посади своє дерево». Висаджено дуби Шевченка на території П’ятничанського парку у Вінниці, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Громадська рада при облдержадміністрації активно долучались до реалізації започаткованої Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації серії воркшопів з тематики організаційного розвитку інститутів громадянського суспільства, посилення їх співпраці з владою та соціально відповідальним бізнесом, а також регіональними медіа. Наразі проведено три воркшопи з серії: «Розвиток громад через спроможні організації», «Як інститути громадянського суспільства можуть впливати на процеси прийняття рішень органами влади?» та «Медіаграмотність в умовах війни. Протидія негативним інформаційним викликам сучасного світу».

Відбулись заслуховування структурних підрозділів обласної військової адміністрації та інших виконавців Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік. На черзі – заслуховування Департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації щодо ситуації із забезпеченням продовольчої безпеки та розвитку на Вінниччині інституту сільськогосподарського дорадництва.

За ініціативи голови Громадської ради Пилипа Прудиуса та голови громадської організації «ЕКОВІНЕНЕРГО» Олександра Слободянюка триває реалізація проєкту «Народний дрон Вінниччини».

Спільно з Вінницькою обласною асоціацією ендокринологів і Вінницькою обласною асоціацією фармацевтів «КУМ ДЕО» фахово обговорюється проєкт Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні». Пропозиції та зауваження до проєкту будуть надіслані до Верховної Ради України для наступного їх врахування у законопроєкті в другому читанні.