Безпека населення в умовах війни – пріоритет №1.

Як повідомив Начальник ОВА Сергій Борзов, на Вінниччині завершила роботу комісія представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Протягом 20 – 28 травня за участю заступника Голови ДСНС, генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Демчука фахівці провели контрольну перевірку щодо виконання вимог законів у сфері цивільного захисту органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування області.

До перевірки залучили й представників обласної комісії з питань ТЕБ та НС, обласної евакуаційної комісії, профільних служб і департаментів, а також Вінницької, Гайсинської, Жмеринської і Хмільницької районних військових адміністрацій, представників відповідних міських громад.

За словами Начальника ОВА, заходи мали на меті визначити стан усунення недоліків, виявлених попередньою комплексною перевіркою. Зокрема, в частині дотримання нормативно-правових актів цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб Вінниччини.

«Особливу увагу приділили ефективності роботи всіх суб’єктів взаємодії під час реагування на надзвичайні ситуації. Комісією було виявлено низку недоліків, більшість яких вдалося усунути. Також отримали цінні рекомендації для підвищення ефективності роботи. Обговорили, на що потрібно звернути особливу увагу очільникам районних військових адміністрацій та громад. Працюємо далі», - резюмував Сергій Борзов.