08 листопада 2022 року службою у справах дітей обласної військової адміністрації проведено семінар-навчання з працівниками служб у справах дітей районних військових адміністрацій, міських, селищних, сільських рад територіальних громад області. Заступник начальника служби у справах дітей обласної військової адміністрації –начальник відділу усиновлення та сімейних форм виховання  Оксана Йосипчук охарактеризувала аспекти співпраці з МБО «Партнерство «Кожній дитині» в рамках спільного проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» з ініціативою розвитку послуг для сімей та дітей в громадах проєкту Уряду Канади «Супровід урядових реформ в Україні (SURGe) за шість місяців з початку спільної діяльності. В полі зору служб перебуває кожна переміщена родина з дітьми. Ретельно вивчаються потреби таких сімей, вишукуються можливості надання відповідної матеріальної та психологічної допомоги.  Регіональний куратор проекту Тетяна Галузинська повідомила, що спеціалістам служб у справах дітей та фахівцям із соціальної роботи територіальних громад області, до яких перемістилися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, через збройну агресію рф, для роботи з даних питань в рамках проекту надано 39 ноутбуків. З метою забезпечення та створення комфортних умов проживання переміщеним сім’ям з дітьми вище зазначених категорій, в залежності від визначених ними потреб, вже надано: 157 комплектів ковдр та  подушок, 36 електрочайників, 14 мікрохвильовок, 10 пральних машин, 4 холодильники, 55 мультиварок.  В  перспективі опрацьовується забезпечення керамічними обігрівачами, автономними генераторами, ліхтарями, термосами тощо. Під час навчання окреслено план подальших спільних дій щодо вивчення потреб та підтримки дітей в умовах війни  в області.

Станом на 08 листопада 2022 року до 32 територіальних громад   області перемістилась 146 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: 93 дитини перебуває під опікою/піклуванням 61 сім’ї опікуна /піклувальника (разом з ними перемістилися 11 власних дітей опікунів), 32 прийомних дитини  з 13 прийомних сімей (Луганська, Донецька, Херсонська, Запорізька та Черкаська область; 8 власних дітей), 21 дитина-вихованець з 3 дитячих будинків сімейного типу перемістились до Тиврівської, Сутисківської та Барської ТГ (6 власних дітей; Донецька та Херсонська область). 

Перемістилась 1 сім’я патронатного вихователя до Сутисківської ТГ Вінницького району (із Донецької обл.), у якій на вихованні перебуває 4 дитини, які перебувають на обліку дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.