12 жовтня 2023 року відбулась нарада  в режимі он-лайн  зі службами у справах дітей сільських, селищних, міських рад, районних військових адміністрацій. Говорили про важливі поточні питання. Серед основного – це увага до ментального здоров’я дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах,  дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях громадян України.

Спліт-самогубства тінейджерів у Києві за півтора місяці наштовхнули на думку, що не завжди враховуються всі чинники, які відповідають за комфортне перебування дітей в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, які вже мали гіркий досвід нелюбові в сім’ї. Тому контроль за функціонуванням таких сімей  і робота щодо розвитку  довіри дітей до батьків є надважливою. Обговорили і питання  щодо вжиття заходів по захисту прав дітей, яких понад рік відібрано від батьків без позбавлення останніх батьківських прав, а також окремі  питання, пов’язані  зі статусом дитини, що постраждала від воєнних дій та збройних конфліктів.

Впевнені у тому, що кожна така нарада є ефективною, адже націлює на активізацію роботи та дає можливість колегіально розглянути спірні питання.